Η «διπλανή» μας πόρτα


Εικόνες της «διπλανής» πόρτας, δυστυχώς συχνές. Φωτογραφίες που σοκάρουν και αποτυπώνουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας για τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας (ΕΔΥ) της Περιφέρειας Αττικής που επιθεωρούν, παρεμβαίνουν και εποπτεύουν όλες τις διαδικασίες απομάκρυνσης των απορριμμάτων και καθαρισμού του χώρου.
Άλλη μια ανθυγιεινή εστία στην Αττική καθαρίστηκε με παρέμβαση των συναδέλφων Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου. Χρειάστηκαν πολλές μέρες δουλειάς για να αποκατασταθούν στοιχειωδώς οι συνθήκες και να εκλείψουν οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία…
Και όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής , « για αυτή τη δουλειά των ΕΔΥ, όπως και για άλλες παρόμοιες, κυβερνήσεις, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνουν ότι δεν δικαιούνται οι συνάδελφοι ανθυγιεινό επίδομα. Χρόνια τώρα πατάνε στο φιλότιμο και τη συνείδηση των συναδέλφων και δεν νομοθετούν το αυτονόητο, την ένταξη των Εποπτών Δημόσιας Υγείας όπως και άλλων ειδικοτήτων, των κτηνιάτρων κλπ στους δικαιούχους ανθυγιεινού επιδόματος.
Φτάνει πια! Απαιτούμε την σαφή νομοθέτηση χορήγησης ανθυγιεινού επιδόματος στους συναδέλφους, που προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, αντιμετωπίζουν καθημερινά πληθώρα ανθυγιεινών καταστάσεων, μικροβιολογικών, χημικών κλπ κινδύνων», τονίζει σ΄ανακοίνωση του .