Και αυτά « πεταμένα» λεφτά ;


Είναι τοις πάσι γνωστό, το πώς καταρτίσθηκαν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων στους 66 δήμους της Αττική , επί Δούρου , στην ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής . Τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Και πόσο « ολοκληρωμένα» ή εφικτά και άμεσα υλοποιήσιμα είναι .
Δεν είναι δε τυχαίο ότι κανένα , μετά από τόσα χρόνια δεν έχει υλοποιηθεί .
Έρχεται λοιπόν τώρα , ο νέος περιφερειάρχης , Γιώργος Πατούλης και ανακοινώνει τη χρηματοδότηση , με το κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο ποσό , του 1,6 εκατ. Ευρώ της « επικαιροποίησης» αυτών των τόσο «αξιόλογων» Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων .
Μάλιστα σε δήλωση του , ο ίδιος ο κ. Πατούλης για την πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής στους 66 Δήμους, για την επικαιροποίηση των «Σχεδίων» αυτών , με διορία ως τέλη Φεβρουαρίου κάνει λόγο για ένα « νέο σύστημα» διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που παράγονται στο Λεκανοπέδιο, που « θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους της Αττικής» και το οποίο …θα είναι «σύγχρονο κι ασφαλές για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον σύστημα».
Πως γίνεται λοιπόν να μοιράζονται τόσα χρήματα για « επικαιροποίηση» παλαιών σχεδίων , όταν ο στόχος είναι η κατάρτιση ενός …νέου;
Και όταν μάλιστα αυτά τα «Σχέδια» ήταν μέρος του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων που είχε καταρτιστεί επί Δούρου , το οποίο ο ίδιος ο κ. Πατούλης δηλώνει ότι θα το …αντικαταστήσει μ΄ένα « νέο , ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο, με σαφή χρονοδιαγράμματα και βασισμένο στις ανάγκες αλλά και στις δυνατότητες της Αττικής»;