Και με νόμο Ιδιωτικοποιεί την καθαριότητα  ο Τσίπρας

 

Τελικά , μ’ αυτή την κυβέρνηση της « πρώτης φοράς Αριστεράς» συνέβησαν  όσα καμία , ακόμη και η πιο « Θατσερική», νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση , ούτε να διανοηθεί θα μπορούσε.

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου – ΣΥΡΙΖΑ , στην Αυτοδιοίκηση  έδρασε και δρα ως οδοστρωτήρας σε βάρος της Αυτοδιοίκησης .

Κορυφαία και ιταμή ενέργεια της κυβέρνησης Τσίπρα  ενάντια του συνόλου της Αυτοδιοίκησης ( του θεσμού , των εργαζομένων και των  τοπικών κοινωνιών) το άνοιγμα του δρόμου , με νόμο , της ιδιωτικοποίησης του ίδιου του « σκληρού» πυρήνα  της Αυτοδιοίκησης : Της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της.

Στρώνοντας λοιπόν το χαλί για τις επιδιώξεις επόμενων κυβερνήσεων και αφήνοντας τους   … παρακαταθήκη, αναθέτει με νόμο το φωτισμό και την καθαριότητα  της «πολιτείας» που θα ανεγερθεί στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού , σε φορέα Ιδιωτικού Φορέα, όπου συμμετέχουν οι Επενδυτές , εκπρόσωποι υπουργείων και αυτοδιοικητικοί.

Όπως κατήγγειλε στη Βουλή αλλά και στη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δήμαρχος Αλίμου , Ανδρέας Κονδύλης, στο νέο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,που ψηφίζεται στη Βουλή , προβλέπονται τα εξής …απίστευτα:

Ο δήμος θα είναι υποχρεωμένος να  φροντίζει για την καθαριότητα και τον φωτισμό αλλά το ύψος των τελών σ΄αυτή την «Πολιτεία» θα την αποφασίζει ο υπουργός. Και όχι ο Δήμος!!

Επίσης τα ανταποδοτικά τέλη θα τα εισπράττει ο φορέας αυτός .Και ο δήμος θα είναι υποχρεωμένος – θα του τα παρακρατούν από τους ΚΑΠ-να καταβάλλει τα τέλη και για εκείνους που  …δεν θα πληρώνουν.

Δηλαδή οι  δήμοι Αλίμου – Γλυφάδας- Ελληνικού θα προπληρώνουν οι ίδιοι , δηλαδή οι δημότες των υπολοίπων περιοχών τους , τα τέλη που δεν θα καταβάλλει ο οποιοσδήποτε κακοπληρωτής που κατοικεί ή δραστηριοποιείται επαγγαλεματικά στην « Πολιτεία» αυτή.

Προφανώς για να είναι πάντα « λαμπίκο» η «πολιτεία» αυτή και  για τις άλλες συνοικίες των δήμων… γαία πυρί μειχθήτω , αν δεν επαρκούν μετά την αφαίμαξη αυτή , τα χρήματά τους .