Και …νεκροταφεία ζήτησαν έκτακτη χρηματοδότηση


Δεν έχει τέλος όσοι αιτήθηκαν έκτακτη χρηματοδότηση λόγω κορωνοιού .
Μεταξύ όλων αυτών είναι και ο Σύνδεσμος του Διαδημοτικού Νεκροταφείου , στο « Σχιστό» , το οποίο είναι το μεγαλύτερο σ΄έκταση στην Αττική.
Μέλη του είναι οι Δήμοι Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος και Μοσχάτου-Ταύρου.
Σ΄επιστολή του , προς τον υφυπουργό Εσωτερικών , Θεόδωρο Λιβάνιο , ο πρόεδρος του , Δημοσθένης Σταματάτος του επισημαίνει ότι ο Σύνδεσμος είναο « ΟΤΑ Α΄ βαθμού και φορέας γενικής Κυβέρνησης» και το μοναδικό Κοιμητήριο ενταγμένο στον σχεδιασμό της Πολιτείας για διαχείριση κρίσεων με σημαντικές μεγάλες ανθρώπινες απώλειες (π.χ. αεροπορικό ατύχημα ΗΛΙΟΣ, φωτά στο Μάτι)
Για τον λόγο αυτό αλλά και το ότι υπήρξε « η παύση επισκεψιμότητας λόγω των μέτρων ανάσχεσης για την εξάπλωση του κορονοϊο με αποτέλεσμα σημαντικές κατηγορίες εσόδων (πλην ταφών) να έχουν υποστεί καθίζηση» ζητεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση .

Και ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ του αιτήματος , έκαναν παρέμβαση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Α΄και Β’ Πειραιά .
Κατέθεσαν μάλιστα Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, έγγραφο του Συνδέσμου Δήμων Πειραιά και Δυτικής Αττικής (για την ίδρυση κοινού νεκροταφείου) με το οποίο αιτείται την ένταξή του στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του Υπουργείου Εσωτερικών.
Οι βουλευτές είναι οι : Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφων Αλεξιάδης, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης .