Καταδικάστηκε η Τσανάκη για τον “Ζωολογικό κήπο”- ντροπή της Κάσου

 

 

« Καμπάνα» έπεσε στη δήμαρχο Κάσου, Μαρία Τσανάκη,για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον κατ΄ όνομα όπως αποδεικνύεται “Ζωολογικό κήπο” του δήμου, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί χωρίς …άδεια.

Η δήμαρχος Κάσου, Μαρία Τσανάκη και ο αντιδήμαρχος της , καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων από κοινού, κατ’ εξακολούθηση.
Ως αρμόδιοι του ζωολογικού πάρκου που λειτουργούσε στο νησί, κρίθηκαν ένοχοι -με ελαφρυντικά- καθώς τα ζώα που φιλοξενούντο σ’ αυτό δεν ετύγχαναν της δέουσας στοργής και μεταχείρισης, με τη χορήγηση κατάλληλου και επαρκούς για το είδος τους τροφής και ύδατος, την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο διαβιώσεώς τους καταλύματος και τη χορήγηση κατάλληλης κτηνιατρικής φροντίδας και παρακολούθησης.
Για τη λειτουργία του συγκεκριμένου ζωολογικού πάρκου, υπήρξαν διαμαρτυρίες από φιλοζωϊκές οργανώσεις, ενώ ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη παρέστη ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Ρόδου, δικηγόρος Γιώργος Κυπραίος.Κατέθεσαν επίσης δύο εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων και 4 μάρτυρες υπεράσπισης.
Έκκληση για να μπει λουκέτο στον παράνομο δημοτικό ζωολογικό κήπο είχε απευθύνει και η κ. Άννα Σταματίου, πρόεδρος της ANIMAL ACTION υποστηρίζοντας ότι τα ζώα κακοποιούνται συστηματικά εξαιτίας εγκλεισμού τους, της απουσίας κτηνιατρικής περίθαλψης, των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και συχνά εξαιτίας της έλλειψης τροφής.