Κ. Νικολάκου : « Δεν ξέρει τι ψηφίζει» ο κ. Πατσαρίνος

 

 

Σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου  κ. Πατσαρίνο , εξαπέλυσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης,  Κωνσταντίνα Νικολάκου , μά φορμή δελτίο τύπου , που εξέδωσε ο πρώτος , σχετικά με όσα  διαμείφθηκαν και αποφασίστηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Αφορμή η σταση του , για την Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα και  την ίδρυση στην Πελοπόννησο της  πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας. Πρωτοβουλίες που  όπως επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης, εκτός  «από σύσσωμο το κοινωνικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της Πελοποννήσου και της χώρας» έχουν «αγκαλιαστεί ιδίως από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία ανήκει στον ίδιο κομματικό φορέα του κ. Πατσαρίνου, ο οποίος ωστόσο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτόν».

                      Στρατηγικής λάσπης

Η κυρία Νικολάκου , τον κατηγορεί για  ανεπάρκεια και τον καταγγέλλει  ότι έχει επιλέξει  «τη στρατηγική του ψεύδους και της λάσπης».

Επίσης υπογραμμίζει ότι και με το δελτίο τύπου του, ο κ. Πατσαρίνος παραδέχεται ότι «, αρνήθηκε να υπερψηφίσει πολύ σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη χώρα, όπως η πρώτη περιφερειακή ενεργειακή κοινότητα και η πρώτη περιφερειακή τράπεζα, απλά και μόνο γιατί φέρουν τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη».

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη ,  στην « τροποποίηση του καταστατικού της ενεργειακής κοινότητας Πελοποννήσου, ο κ. Πατσαρίνος ψήφισε λευκό με την αιτιολογία ότι δεν είχε το αρχικό καταστατικό, ούτως ώστε να συγκρίνει τις τροποποιήσεις. Τον ενημερώνουμε ότι δεν ξέρει τι ψηφίζει, γιατί, στις 14 Φεβρουαρίου 2018, όταν συστάθηκε η ενεργειακή κοινότητα εγκρίθηκε και το καταστατικό της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, του οποίου έλαβε τότε γνώση και το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο διαύγεια.

Σε ότι αφορά την περιφερειακή τράπεζα Πελοποννήσου, είναι προφανές ότι η Περιφερειακή αρχή κάνει πολύ σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς υποστηρίζουν ένθερμα το πολιτικό αυτό εγχείρημα. Απ’ την άλλη πλευρά ο κ. Πατσαρίνος με επικοινωνιακές προφάσεις και ανούσια ερωτήματα επιχειρεί να κρυφτεί από τις πολιτικές του ευθύνες, παρότι τελευταία ψελλίζει διστακτικά κάποιες θετικές κουβέντες. Σε ότι αφορά τα επιμελητήρια μας προξενεί ανησυχία η προσπάθειά του να ερμηνεύσει κατά το δοκούν τη δημόσια στήριξή τους στη δημιουργία της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου, απλά και μόνο για ιδιοτελείς μικροπολιτικούς λόγους». Επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης.