Λαμπρινός κατά Κουράκη

 

Ως τον «ορισμό» του «πολιτικού θράσους» χαρακτηρίζει ο νυν δήμαρχος Ηρακλείου , Βασίλης Λαμπρινός , την παράταξη  των «Ανοιχτών Οριζόντων» του προκατόχου του , Γιάννη Κουράκη, μ΄αφορμή ανακοίνωσή της για το Πολιτιστικό Κέντρο.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί…», της επισημαίνει ο κ. Λαμπρινός , προειδοποιώντας την παράλληλα να μην « ξύνονται  στην γκλίτσα του τσοπάνη» , τονίζοντας ότι επι ημερών διοίκησης Κουράκη:

  • «το κόστος κατασκευής της Α’ Φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου εκτοξεύθηκε σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό
  • ο χρόνος κατασκευής του έσπασε κάθε ρεκόρ καθυστέρησης (ξεκίνησε το 2006 και οκτώ και πλέον χρόνια αργότερα, το 2014, η Α΄ Φάση επί της ουσίας δεν είχε ολοκληρωθεί!)
  • οι τροποποιήσεις της αρχικής μελέτης υπήρξαν αλλεπάλληλες, οι παρατάσεις προθεσμιών έφτασαν τις είκοσι (!),  έγιναν και τέσσερις συμπληρωματικές συμβάσεις,  ενώ
  • οι ελεγκτές δημοσίων έργων εξέδωσαν πορίσματα με σοβαρές αιχμές για την διαχείριση του έργου».

Επίσης την κατηγορεί  ότι είναι  «η  παράταξη  που άφησε «κληρονομία» μια εκκρεμοδικία για απένταξη άνω των 11,8 εκατομμυρίων ευρώ (χρήματα, δηλαδή, που ο Δήμος Ηρακλείου ενδέχεται να χρειαστεί να επιστρέψει)».

Ακόμη ότι   «η ίδια αυτή  παράταξη εγκαλεί για «καθυστέρηση» την παρούσα Δημοτική Αρχή  που ξέμπλεξε το κουβάρι το οποίο παρέλαβε και οδεύει προς την ολοκλήρωση της Β΄φάσης του έργου!».

Τέλος  τους επισημαίνει να μην εκλαμβάνουν ως « αδυναμία», την επιλογή του Δημάρχου Ηρακλείου «να μη μιλήσει δημόσια και με περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω , για να αποφύγει το ενδεχόμενο βλάβης των συμφερόντων του Δήμου ενώ εκκρεμεί η εξαιρετικά σημαντική υπόθεση της απένταξης»