«Οργώνει» ο Γραφάκος την εκλογική του περιφέρεια

 

«Τολμηρές λύσεις και κοινή λογική βελτιώνουν την ζωή μας» ήταν ο τίτλος της ομιλίας του Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Δημάρχου Μελισσίων κ. Μανώλη Γραφάκου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.

Τον Μανώλη Γραφάκο υποδέχθηκε και προλόγισε ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην στη μακροχρόνια επιτυχημένη αυτοδιοικητική του πορεία και στην συνεισφορά του στον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας. Το παρών έδωσε επίσης και ο επί 20ετίας πρώην Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού κ. Βασίλης Ξύδης.

Στην ομιλία του ο Μανώλης Γραφάκος ανέλυσε απλά και παραστατικά τη λειτουργία της οικονομίας, την ανάγκη εξωστρέφειάς της, καθώς και τις παθογένειες που κρατούν την χώρα στη στασιμότητα. Ανέφερε ενδεικτικά ότι ο «βασικός στόχος της επόμενης Κυβέρνησης, δεν πρέπει να είναι άλλος από την αύξηση του πλούτου της χώρας με βιώσιμο τρόπο, έτσι ώστε οι πολίτες να δουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη τους που θα προκύπτουν από την παραγωγή. Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργηθούν νέες δουλειές. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για αυτό είναι η μείωση του κράτους και η αύξηση της οικονομικής ελευθερίας. Μόνο μέσα από επενδύσεις, εξαγωγές και Τουρισμό, η χώρα μας θα εκμεταλλευτεί την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για προιόντα και υπηρεσίες. Προϋπόθεση για αυτόν τον στόχο είναι η μείωση του κρατικού παρεμβατισμού, η στήριξη της  επιχειρηματικότητας και η μείωση της φορολογίας».

Στο δεύτερο κομμάτι της ομιλίας του ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων, παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό, την ανάγκη να υπάρξει ισχυρός κεφαλαιοποιητικός πυλώνας στο σημερινό αναδιανεμητικό σύστημα. Εξέφρασε δε την πίστη του ότι η χώρα μας μπορεί να καταφέρει να αυξήσει τον εθνικό της πλούτο και την ευημερία των πολιτών, να μειώσει το κράτος και να ενισχύσει την εξωστρέφεια της οικονομία της, μόνο κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με διάλογο του Μανώλη Γραφάκου με τους πολίτες.