Ποιος ελέγχει κ. Πατούλη;


Την στήριξη του , στο «θεσμό» των αμφιλεγόμενων για αρκετούς «αγορών χωρίς μεσάζοντες», εξέφρασε και ο νέος περιφερειάρχης Αττικής , Γιώργος Πατούλης.
Σ΄ανακοίνωση του , υπενθυμίζει ότι ήταν και εκείnος « που ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, στα χρόνια της κρίσης, ξεκίνησε πρώτος τη λειτουργία του θεσμού στα όρια του Δήμου του και συνέβαλε καθοριστικά, στο να εξαπλωθεί και σε άλλους Δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής».
Και επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να χορηγεί άδεια για τη διεξαγωγή και της συγκεκριμένης δράσης αλληλεγγύης. «Αρκεί βέβαια, υπογραμμίzει , να διασφαλίζεται ότι θα διατίθενται στους καταναλωτές ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, σε χαμηλές τιμές».
Πολύ ωραία όλα αυτά , αλλά ο κ. Πατούλης δεν μας λέει ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ «διασφαλίζεται ότι θα διατίθενται στους καταναλωτές ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, σε χαμηλές τιμές».
Δεδομένοι ότι οι κάθε λογής « αλληλέγγυοι» ή ακόμη και οι δήμοι που εμπλέκονται στη διοργάνωση τους , είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτοι , αφού από πουθενά δεν προβλέπεται πχ ο έλεγχος τιμών ή της ποιότητας των προιόντων από κάποια υπηρεσία ή θεσμικό ( πχ Δημοτικό Συμβούλιο) όργανό τους . Ούτε έχουν το κατάλληλο προσωπικό γι αυτό .
Επομένως ποιοι κ. Πατούλη μπορούν αν ελέγξουν πχ αν οι τιμές είναι όντως χαμηλές ;