«Πόλεμος» Πατούλη – Καμπόσου

Υπήρξε από το 2015 , που ο Γιώργος Πατούλης εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , ο πιο πιστός και μαχητικός σύμμαχος του.
Ο λόγος για τον « παλαίμαχο» στην αυτοδιοίκηση και από τους πιο « ντούρους» δεξιούς στο θεσμό , δήμαρχο Άργους-Μυκηναίων , Δημήτρη Καμπόσο.
Η συμμαχία αυτή , φαίνεται τώρα ότι ανήκει στο πάλαι ποτέ παρελθόν .
Αιτία τα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Αττικής , που επεκτείνονται και σ΄ένα μέρος της Αργολίδας , την Τροιζηνία κ.α .
Ωστόσο , ο κ. Καμπόσος , παρότι δεν είναι περιφερειάρχης ή αντιπεριφερειάρχης , έδειξε ενδιαφέρον και πέραν αυτών . Ζήτησε την κατάργηση της ίδιας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής και της « προσάρτησης» της, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Αργολίδα.
Που σημαίνει ότι πέραν της Σαλαμίνας και της Αίγινας , ζητεί ο Πόρος ,η Ύδρα , Σπέτσες και τα Κύθηρα καθώς και τα Μέθανα και η Τροιζήνα , να ενταχθούν στις οικείες Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου (Αργολίδας-Λακωνίας) που είναι μέρους τους ή πολύ κοντά στις ακτές τους.
Ρώτησε όμως τους κατοίκους αυτών των περιοχών αν επιθυμούν να υπαχθούν εκεί;
Ακόμα και αν υποθέσουμε όμως ότι συμφωνούν οι κάτοικοι ( πως αυτό θα διαπιστωθεί) οι « εκλογομάγειροι» των κομμάτων και δη της κυβέρνησης που θα αποφασίσει , θα έχουν τον τελευταίο λόγο, αφού – και η εκλογική ενσωμάτωση των περιοχών αυτών εκεί -θα φέρει ανατροπές τόσο στην Α΄Πειραιά όσο και στις αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής.

Πατούλης – Καμπόσος ( 2)
Ωστόσο , αν και όλοι αντιλαμβάνονται πόσο απίθανο είναι να συμβεί κάτι τέτοιο , ο κ. Πατούλης , δεν άφησε να περάσει έτσι και το εξέλαβε ως casus belli.
Ιδιαίτερα γιατί , ο κ. Καμπόσος έθεσε το θέμα στον ίδιο τον καθ΄ύλην αρμόδιο, τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, σε εκδήλωση της Περιφερειακής Ένωσης Πελοποννήσου για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,γνωρίζοντας ότι τώρα ενόψει της κατάρτισης του νέου εκλογικού νόμου , είναι η ευκαιρία για πίεση.
Έτσι , με εντολή του κ. Πατούλης , προφανέστατα , ανέλαβε και απάντησε στον κ. Καμπόσο , η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά, Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη Βασιλική, κάνοντας ωστόσο σαφέστατη και στην κυβέρνηση , τη θέση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας .
Στην απάντηση της , λοιπόν η κυρία Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη Βασιλική, καταλογίζει ιδιοτέλεια στον κ. Καμπόσο , αναφέροντας ότι « αναζητά τη διεύρυνση της επιρροής του».
Και του επισημαίνει ότι « οι όποιοι «ευσεβείς πόθοι» των αυτοδιοικητικών πρέπει να εκφράζονται από αίσθημα ευθύνης. «Προτάσεις» που δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών και απόπειρες εντυπωσιασμού που χαρακτηρίζονται από τυχοδιωκτισμό, λαϊκιστική προδιάθεση και τοπικισμό, δεν οδηγούν πουθενά. Αντίθετα, υπονομεύουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και εκθέτουν πρόσωπα που θα έπρεπε να κινούνται με γνώμονα αποκλειστικά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών που εκπροσωπούν».
Τώρα τι θα πράξει ο κ. Καμπόσος; Θα σηκώσει το « γάντι» που του πέταξε στην πρόκληση του , ο κ. Πατούλης ή όχι;