Συνεχίζεται ο ευνουχισμός της Αυτοδιοίκησης

Δεν έχουν τέλος οι αντιδημοκρατικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης .
«Εγκέφαλος» της στρατηγικής αυτής της αφαίμαξης και υποβάθμισης της Αυτοδιοίκησης , ο υπουργός Εσωτερικών , Τάκης Θεοδωρικάκος .
Προφανής στόχος του , να καταστούν τα Δημοτικά Συμβούλια , «γλάστρες» και να εκμηδενιστεί οποιαδήποτε ουσιαστική δυνατότητα για συλλογική λειτουργία , έλεγχο , διαφάνεια και λογοδοσία , των θεσμικών αυτοδιοικητικών οργάνων .
Τα « δείγματα γραφής» του απώτερου σκοπού του , είχε σπεύσει να δείξει , από πέρυσι τον Αύγουστο , ελάχιστα μετά την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του .
Εν μια νυκτί , κυριολεκτικά τότε αφαίρεσε από τα Δημοτικά Συμβούλια , τις πιο ουσιαστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες τους , μεταφέροντας τες σε όργανα με απολύτως ελεγχόμενες πλειοψηφίες από το δήμαρχο ή κατευθείαν στον ίδιο το δήμαρχο , καθιστώντας τον πραγματικό « αυτοκράτορα».
Οι αντιδράσεις , που ήταν έντονες , ακόμη και από νεοδημοκράτες αυτοδιοικητικούς , δεν τον πτόησαν καθόλου .
Επικαλούμενος μάλιστα και την πανδημία του…κορωνοιού ,συνέχισε απτόητος τον ευνουχισμό των Δημοτικών Συμβουλίων .
Με πιο πρόσφατο , την αφαίρεση της αρμοδιότητας για τα τραπεζοκαθίσματα και την εκχώρηση της , στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής . Στις οποίες η απόλυτη πλειοψηφία είναι του δημάρχου και δεν εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις των Δημοτικών Συμβουλίων .
Έτσι πλέον , το που , το πόσο και πως θα επεκταθούν ή όχι τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι πλέον υπόθεση ημών και « ημών» μ΄ ότι περαιτέρω συνεπάγεται σ΄αυτόν τον τομέα, ο οποίος είναι τοις πάσι γνωστόν, πόσο …διαπλεκόμενος είναι.