Τα γνωστά « θα» ή τον υπονομεύουν


Καθόλου , μα καθόλου δεν συμβαδίζουν οι εξαγγελθείσες προθέσεις της κυβέρνησης ,επαναλαμβανόμενες σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών , Τάκη Θεοδωρικάκο , για μεγάλη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση , μ΄όσα …πράττουν και νομοθετούν οι συνάδελφοι του , υπουργοί.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, ούτε λίγο –ούτε πολύ, υπόσχεται ότι θα είναι αυτός, που θα κάνει πράξει τη μεγαλύτερη από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τους δυο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης , Δήμους και Περιφέρειες.
Και όχι μόνο σ΄ότι αφορά αρμοδιότητες του δικού του υπουργείου αλλά …όλων. Αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο και τη σημασία τους , στον αντίστοιχο που έχουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στην υπόλοιπη ΕΕ.
Το κατά πόσο είναι εφικτό ωστόσο κάτι τέτοιο , το …μαρτυρούν τα ίδια τα …νομοθετήματα της κυβέρνησης του , τα οποία …αφαιρούν αντί να προσθέτουν αρμοδιότητες. Όπως η αφαίρεση της αρμοδιότητας έγκρισης των υψομετρικών μελετών ( κρισιμότατο για επενδύσεις κ.α ). Επίσης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιτάσσονται ακίνητα και εκτάσεις για τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η οποία μάλιστα ψηφίστηκε την ώρα που συναντώνταν ο ίδιος και ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου , με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), υποσχόμενοι εκχώρηση «χιονοστιβάδας» αρμοδιοτήτων .Ακόμη , οι προθέσεις – δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για την ανάκτηση και πάλι από το κράτος των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων , αν όχι όλων , τουλάχιστον των περισσοτέρων κλπ .
Τα συμπεράσματα δικά σας ….