Τα catering της “ανάπτυξης”


Πολύτιμους πόρους εν μέσω της κρίσης κατηγορείται η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής , Ρένα Δούρου ότι σπατάλησε σε αλλότριους από την ανάπτυξη σκοπούς .
Συγκεκριμένα καταγγέλλεται από τον προκάτοχό της , Γιάννη Σγουρό ότι κατά την πενταετή θητεία της , η κυρία Δούρου , ενέκρινε και ως πρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ,” συναυλίες, συμμετοχές σε δεκάδες συνέδρια και εκδηλώσεις, σε τουριστικές και πάσης φύσεως εκθέσεις, βραβεία, catering, προμήθειες αναλωσίμων, διαφημιστικές καταχωρίσεις, αμοιβές για μελέτες με δυσδιάκριτο αντικείμενο και πάρα πολλές ακόμη δαπάνες που ξεπερνούν αθροιστικά τα 3.000.000  €” .
Την στιγμή κατά την οποία για όσους δεν το γνωρίζουν ο σκοπός των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης είναι , όπως το λέει και η ονομασία τους , καθαρά αναπτυξιακός αφού μέσω αυτών γίνονται οι πληρωμές των έργων από τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κ. Σγουρός , που ζητά να διενεργηθεί σχετικός έλεγχος , οι δαπάνες …δεν υπόκεινται σε προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Επίσης , σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Σγουρού , το ύψος των εν λόγω δαπανών “ στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν ξεπερνά αυτοτελώς τις 20.000 € πλέον ΦΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι γίνονται με τις διαδικασίες της απευθείας ανάθεσης, χωρίς δηλαδή στοιχειώδη διαγωνιστική διαδικασία”.
Και για του λόγου το αληθές παραθέτει μια σειρά απ΄αυτές , όπως είναι αναρτημένες στο Διαύγεια. Μερικές δε εξ΄αυτών είναι οι εξής:
Κάλυψη κόστους catering για την απονομή βραβείων ΕΒΕΑ 14.880 €
Αμοιβή πραγματογνωμόνων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
ενόψει αγοράς κτιρίου από την Περιφέρεια Αττικής,17.300 €
Υπηρεσίες catering για τις ανάγκες συνδιοργάνωσης του θεσμού
Θεατρικών Βραβείων Κοινού – BREAKWALK ΑΕ, 29.000 €
Συνδιοργάνωση για τη συνταγματική αναθεώρηση , 9.000 €
1ος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ στις 29 Ιουνίου 2018 στο Πεδίο του Άρεως, 9.000 € κ.α