Τζάμπα πανηγυρισμοί


Το πόση άγνοια υπάρχει σχετικά με το ποιες και κυρίως πόσο ισχυρές είναι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με τα Μνημόνια και κυρίως με το τρίτο και χειρότερο , αυτό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά .
Αυτή τη φορά , ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία «ακυρώθηκε» η μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο , από τα 80.000 που πέρασαν σ΄αυτό με το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ έναντι μόλις χιλίων στο ΤΑΙΠΕΔ με τα δυο προηγούμενα.
Η ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ , αν και συνιστά , όντως σημαντική εξέλιξη, …ωστόσο, οι δεσμεύσεις των μνημονίων και των αντίστοιχων δανειακών συμβάσεων όπως και οι σχετικοί εφαρμοστικοί νόμοι στο σύνολο τους είναι σε ισχύ και δεν μπορούν να καταργηθούν μονομερώς από την Ελλάδα.
Όπως σ΄ ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κατατοπιστικό άρθρο του , ο πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και πρώην υπουργός , Πάρις Κουκουλόπουλος , επισημαίνει « κανένας δεν εμποδίζει για παράδειγμα το Υπερταμείο να απαιτήσει την εκ νέου παραχώρηση χιλιάδων ακινήτων του δημοσίου, αυτή τη φορά με τις προϋποθέσεις που τίθενται στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Οι προβλέψεις του τρίτου μνημονίου για τη δημόσια περιουσία είναι πολύ σαφείς, συγκεκριμένες και ιδιαίτερα επαχθείς».
Μάλιστα , προκειμένου να διασφαλιστεί η συγκέντρωση των 50 δις ευρώ το Υπερταμείο με απόφαση του μπορεί να δεσμεύει οποιοδήποτε ακίνητο του ελληνικού δημοσίου , όπως και των 100.000 που διαχειρίζεται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και αυτό ακριβώς έγινε με τα 10.119 ακίνητα.
Πέραν αυτού όμως , ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τονίζει , « αξίζουν συγχαρητήρια οι 5 Δήμαρχοι και τα δημοτικά τους συμβούλια που δεν αδιαφόρησαν, ούτε αρκέστηκαν στις φλύαρες και ψεύτικες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στην προστασία της δημόσιας περιουσίας»
Σ΄αντίθεση βέβαια, με δεκάδες άλλους , « αριστερούς» , « κεντροαριστερούς» , « δημοκρατικούς» , « προοδευτικούς» ή « δεξιούς» , που κυριολεκτικά λούφαξαν οι ηγεσίες τους , απεμπολώντας τα συμφέροντα των πόλεων τους , φοβούμενοι να δυσαρεστήσουν απλώς , την τότε κυβέρνηση.