Το Χαλάνδρι παράδειγμα “προσομείωσης” του καταστροφικού νόμου Σκουρλέτη

Παράδειγμα το τι επιφυλάσσει στην Αυτοδιοίκηση η εφαρμογή του νομοθετήματος Σκουρλέτη-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , για την καθιέρωση της απλής αναλογικής , αποτελεί ο δήμος Χαλανδρίου .

Η παράταξη , με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είχε επκρατήσει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές , έχει ουσιαστικά διαλυθεί , όπως και άλλες”όμοιές” της πανελλαδικά ( Κερατσινίου κλπ).

Αποτέλεσμα σήμερα είναι η δημοτική Αρχή Ρούσσου να μη διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο , με μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στην ίδια τη λειτουργία του δήμου αφού ούτε ο προυπολογισμός του δεν εγκρίθηκε!!!

Σε συνέντευξη του , στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές» ανέφερε ότι «δυστυχώς, υπερίσχυσαν κομματικές-παραταξιακές λογικές“. Κάτι που φυσικά όχι μόνο δεν θα εξαλειφθούν μετά την εφαρμογή του νόμου Σκουρλέτη αλλά θα “φουντώσουν” ακόμη περισσότερο , με τον πολυκατακερματισμό παρατάξεων που θα υπάρχει . Δεδομένου ότι ο κάθε παράγοντας θα φτιάχνει συνδυασμό και ακόμη με μηδαμινό ποσοστό θα εκλέγεται .

Ακόμα λοιπόν και για τον κ. Ρούσσο , που τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής , αυτή σημειωνει , θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει μέσα σε ένα τόσο δύσκολο και γραφειοκρατικό θεσμικό πλαίσιο.Κάτι που δεν πράττει σε καμία περίπτωση ο νόμος Σκουρλέτη , που αφήνει αναλλοίωτο το σημερινό.