Ω δάσκαλε που δίδασκες …

Είναι γνωστότατη η ρήση « Ω δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» . Η οποία ως γνωστόν , αναφέρεται σ΄εκείνον που ενώ υποδεικνύει σε άλλους τι πρέπει να πράξουν εν τούτοις ο ίδιος ενεργεί αντίθετα.
Η παραπάνω ρήση ταιριάζει απόλυτα, πάει « γάντι» σε πιο λαική απόδοση , στο δήμαρχο του Κερατσινίου –Δραπετσώνας , Χρήστο Βρεττάκο , στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ αλλά επενακλεγέντα με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτό διότι ως δάσκαλος στο επάγγελμα ,μέχρι να αναλάβει δήμαρχος τόσο ως συνδικαλιστής επί χρόνια όσο και κατά την προεκλογική περίοδο του ΄14 από την οποία εξελέγη δήμαρχος , κατάγγελνε τα « χαράτσια» , δηλαδή το αντίτιμο που όριζε ο δήμος για εγγραφή στα πολιτιστικά και αθλητικά του τμήματα .
Τώρα λοιπόν ως δήμαρχος , δεν έχει κανένα πρόβλημα να πράττει ακριβώς το αντίθετο απ΄ ότι ευαγγελιζόταν τότε , βαφτίζοντας απλώς αυτά ως … « δίδακτρα» .
Όταν μάλιστα ως δήμος ετησίως , εισπράττει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως αντισταθμιστικά από την COSCO (ΟΛΠ).
Η « πλάκα» είναι ότι την ίδια ώρα σαν να μην « τρέχει» τίποτε σ΄άλλους δήμους ακόμη και στον όμορο με το Κερατσίνι , της Νίκαιας , οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΤΑΡΣΙΑ, λάβροι καταγγέλλουν τις Δημοτικές Αρχές που αποφασίζουν αντίστοιχα « δίδακτρα» και ζητούν την κατάργηση τους.
Για μια δε πληρέστερη εικόνα , επισυνάπτουμε και τον « τιμοκατάλογο» των « διδάκτρων» γα τα τμήματα όπως ακριβώς τον έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο Κερατσίνι. Και σύμφωνα με τον οποίο πληρώνουν όλοι, έστω και μ΄έκπτωση , ακόμη και οι άνεργοι ή τα άτομα με αναπηρία:
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
ΧΟΡΟΣ: παιδιά 12ευρώ, ενήλικες 15ευρώ
ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ: 12ευρώ
ΜΟΥΣΙΚΗ: 25ευρώ (ιδιαίτερα μαθήματα)
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: παιδιά 12ευρώ, ενήλικες 20ευρώ
ΘΕΑΤΡΟ: παιδιά 12ευρώ, ενήλικες 20ευρώ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: 20ευρώ.
*ειδικές τιμές για ανέργους και παιδιά ανέργων, ΑμεΑ, δύο ή περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας, δύο ή περισσότερες δραστηριότητες.