Έτοιμο το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά αλλά δεν έχει χρήματα ο Δήμος να το λειτουργήσει . Πρωτοβουλία εύρεσης πηγών χρηματοδότησης ζητεί ο Χρήστου

Δημόσιο διάλογο , με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ανάμεσα σ΄όλους τους φορείς – κρατικούς , αυτοδιοικητικούς –αλλά και τους πολίτες , για τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά , ζητεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά , Στέφανος Χρήστου.

Για τον σκοπό αυτό καλεί , το Δήμο Πειραιά , να αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία δεδομένου ότι οι εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου ολοκληρώθηκαν.

Το κόστος των εργασιών που είχαν ξεκινήσει επί Δημαρχίας Φασούλα , χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και  έφτασαν τα 23 εκατομμύρια ευρώ .

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα της πόλης , δεν είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια να μπορεί να ξαναλειτουργήσει και να παραμένει τώρα κλειστό εξαιτίας της αδυναμίας του Δήμου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργία του ή της ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου, να βρει συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης /

« Το επόμενο βήμα για το οποίο πρέπει να εργαστούμε υπεύθυνα και συντονισμένα είναι η  εξασφάλιση της βιώσιμης λειτουργίας και διαχείρισης του θεάτρου. Θέση και πρότασή μας είναι  να ανοίξει, με πρωτοβουλία των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως του Δήμου Πειραιά, δημόσιος διάλογος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να κατατεθούν απόψεις και προτάσεις από τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες του Πειραιά αλλά και της Αττικής συνολικότερα, αφού το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί πόλο πολιτισμού υπερτοπικής σημασίας», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου , σε σχετική του δήλωση.

« Κοινός στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η αξιολόγηση και αξιοποίηση των προτάσεων που θα κατατεθούν, έτσι  ώστε το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά να καταλάβει τη θέση που του αναλογεί στον πολιτιστικό χάρτη  του λεκανοπεδίου και να  καταστεί σημείο αναφοράς για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται σε αυτό», υπογραμμίζει.