Απάντηση Πατούλη στην κριτική για το κλείσιμο σχολείων λόγω καιρικών συνθηκών


«Με την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής δεν παίζουμε» , τονίζει σ΄ ανακοίνωση του , ο περιφερειάρχης Αττικής , Γιώργος Πατούλης , απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε τόσο από δημοσιεύματα στον τύπο όσο και από τον δήμαχρο Νικαίας-Ρέντη , Γιώργο Ιωακειμίδη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πατούλης , είχε ανακοινώσει την καθυστέρηση την περασμένη Δευτέρα , κατά δύο ώρες την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία του Λεκανοπεδίου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών .
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία είχε λάβει υπόψη της τις προβλέψεις της ΕΜΥ που μιλούσε για μεγάλη ένταση των καιρικών φαινομένων το πρωί της Δευτέρας.
« Όταν στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας λαμβάνουμε ενημέρωση από την ΕΜΥ και το αρμόδιο επιστημονικό της προσωπικό, ότι προβλέπεται από τις 6 το πρωί και για δύο ώρες επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, ήταν για μας αυτονόητο να πάρουμε την απόφαση που λάβαμε για την μετάθεση της έναρξης λειτουργίας των σχολείων, ώστε να μην υπάρχουν μετακινήσεις που θα έθεταν πιθανόν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και των μικρών μαθητών» τονίζει ο κ. Πατούλης και προσθέτει:
« Είναι εύκολο να ασκεί κανείς κριτική από την ασφάλεια του κρεβατιού του. Το δύσκολο είναι να δίνεις μάχη στην πρώτη γραμμή, 24 ώρες το 24ωρο, για να προστατέψεις τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων μιας «ανοχύρωτης» Αττικής, με χρόνιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα. Όλοι αυτοί που σήμερα θεωρούν υπερβολική την απόφασή μας, θα ήταν οι ίδιοι που θα μας έστηναν κρεμάλες αν έχανε τη ζωή του ένας μαθητής σε περίπτωση που επιβεβαιώνονταν οι προβλέψεις της ΕΜΥ.
Για μας έχει μεγαλύτερη αξία το να σωθεί έστω και μια ζωή, από το κόστος που πιθανόν μας προκαλεί η μικρή ταλαιπωρία κάποιων συμπολιτών μας που αναγκάστηκαν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Μας πληγώνει περισσότερο η απώλεια της ζωής πέντε συνανθρώπων μας σε άλλες περιοχές της χώρας, από την πρόσφατη θεομηνία».
Ακόμη υπενθυμίζει ότι « η Αττική έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν, με απώλεια ανθρώπινων ζωών αλλά και περιουσιών, το λαϊκισμό και την έλλειψη προληπτικού σχεδιασμού. Δεν θέλουμε να ζήσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις.
Με σχέδιο και πρόγραμμα εκπονούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, καθώς κι ένα σχέδιο πολιτικής προστασίας που δίνει βάρος στην πρόληψη.
Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας παιχνίδια με τις ζωές των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών της Αττικής, δεν παίζει», καταλήγει στη δήλωση του..