Απαντήσεις –κοροιδία έδωσε  τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ ο  Σταθάκης . Δεν απέκλεισε το κλείσιμο της

 

Αποκαλυπτική για το πως «λειτουργεί» και
«δρα» αυτή η κυβέρνηση είναι η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Σταθάκης ,  στη σύσκεψη  για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.

Είπε λοιπόν ο κ. Σταθάκης στη σύσκεψη , ότι , «πρόθεση» της κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει και να εφαρμόσει σχέδιο διάσωσης της ΛΑΡΚΟ, το οποίο, ωστόσο, αναμένεται να ολοκληρωθεί …μόλις στα τέλη Μαΐου.

Όταν την …1 Ιουνίου λήγει η προσθεσμία συμμμόρφωσης με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για άμεση επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΛΑΡΚΟ προς το Ελληνικό Δημόσιο, που δόθηκαν το 2015  και που ουσιαστικά σημαίνει «λουκέτο» στην εταιρία. . Σημειωτέον  συγκεκριμένη απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου εκδόθηκε πριν ένα χρόνο ,  την 1η Φεβρουαρίου 2018 και δεν έχει κάνει τίποτε μέχρι τώρα η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των σωματείων , δήμαρχοι και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός .

Επίσης  ο  υπουργός σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων για τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, απάντησε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, χωρίς, ωστόσο, να δώσει σαφέστερη πληροφόρηση.

Σπανός : Πιο ανήσυχοι

Στο πέρας της σύσκεψης, ο Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Βγήκαμε από τη συνάντηση με τον κ. Σταθάκη πιο ανήσυχοι από όσο ήμασταν προτού μπούμε. Έπρεπε να έχει από καιρό ολοκληρωθεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τη διάσωση και τη βιωσιμότητα της εταιρείας, που να λαμβάνει υπόψη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, την οποία όλοι ανέμεναν. Η σοβαρότητα της υπόθεσης απαιτεί άμεση διαπραγμάτευση με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμμόρφωση της χώρας στη δικαστική απόφαση και μάλιστα σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι παρούσα για να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση».