Εξοργισμένοι με τον «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» Στυλιανίδη, οι Περιφερειάρχες. Απαιτούν την άμεση καταβολή όλων των καθυστερούμενων επενδυτικών πόρων .

Οργή και αγανάκτηση  επικρατεί και στους  13 Περιφερειάρχες για τον Υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη . Αιτία η αθέτηση των κατά καιρούς «διαβεβαιώσεων» και « εξαγγελιών» που έχει δώσει.

Οι Περιφερειάρχες απαιτούν να δοθούν οι επενδυτικοί πόροι που οφείλει το Κράτος για το 2012 στις Περιφέρειες, δεδομένου ότι  σε αντίθετη περίπτωση , θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των Περιφερειών  και ακόμη μεγαλύτερες επιπτώσεις σε ευρύτατες κοινωνικές κατηγορίες .

Οι επενδυτικοί πόροι αφορούν δαπάνες για:

– Συντηρήσεις – ηλεκτροφωτισμό- διαγραμμίσεις των δρόμων

– Αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (αποχιονισμοί, αντιμετώπιση κατολισθήσεων, καθαρισμός ρεμάτων και αποστραγγιστικών τάφρων, και άλλα)

– Δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια

–  Δαπάνες για την Αγροτική Ανάπτυξη

–  Δαπάνες για την Τουριστική Ανάπτυξη

– Δαπάνες για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό

Την εντονότατη αυτή δυσφορία τους, εξέφρασαν και προσωπικά στον κ. Στυλιανίδη κατά την προ ημερών συνάντηση που είχαν μαζί του, ύστερα από … εντολή του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά , στον οποίο είχαν προσφύγει .

Τι απάντησε ο κ.  Στυλιανίδης;

Δήλωσε ότι «αναγνωρίζει» τις οφειλές προς τις Περιφέρειες και «δεσμεύτηκε» εκ νέου ότι «εντός ολίγων ημερών» θα μπορέσει… μετά τις επαφές του με τους συναρμόδιους  υπουργούς  και τον Πρωθυπουργό, « να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλών».

Οι Περιφερειάρχες υπενθύμισαν ότι οι Περιφέρειες από την  έναρξη της λειτουργίας τους το 2011 έχουν προσφέρει από μόνες τους στην  τεράστια δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα έως και 40%.

Επιπλέον, έχουν ήδη επωμισθεί το βάρος της μείωσης των εσόδων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (Κ.Α.Π.) τη διετία 2011-2012 κατά 60%.