Και με drones ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στην Αττική

Με αμείωτους ρυθμούς, τη χρήση σύγχρονων μέσων υψηλής τεχνολογίας και υπό τη συνεχή επίβλεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών που υλοποιεί η Περιφέρεια, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών και τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Στη διαδικασία αξιοποιούνται και καινοτόμα εργαλεία όπως είναι τα drones για τους αεροψεκασμούς, κυρίως σε δύσβατες περιοχές.
Προ ημερών πραγματοποιήθηκαν, υπό την επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, ψεκασμοί από αέρος με τη χρήση drones, μέσω ειδικής χαρτογράφησης, στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ψάθας, μία περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, η οποία προσελκύει μεγάλο όγκο επισκεπτών. (Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες)
Με στόχο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής υλοποιείται από τις αρχές Μαρτίου ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.
Μάλιστα σε σχέση με τα όσα προέβλεπε η σύμβαση του 2017, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας προχώρησε σε τροποποίησή της, προβλέποντας τη διενέργεια δέκα επιπλέον ψεκασμών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, με την αντίστοιχη οικονομική μεγέθυνση του προγράμματος, ώστε να υπάρξει ακόμη πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.