Κατασχέσεις στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου από ελεγκτές της Περιφέρειας

ixthioskala keratsinioy

         Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των έκτακτων και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποίησαν στο χώρο της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας προχώρησαν σε τρεις κατασχέσεις αλιευμάτων συνολικού βάρους 223 κιλών.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 120 κιλά κατεψυγμένων γαρίδων που βρέθηκαν σε ψυκτικό θάλαμο σε πλήρη απόψυξη και επρόκειτο να διατεθούν στην αγορά ως νωπές και 103 κιλά όστρακα (κυδώνια, γυαλιστερές, και καλόγνωμες) χωρίς τις απαιτούμενες για τη διακίνηση ζώντων δίθυρων μαλακίων σημάνσεις. Τα παραπάνω αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.

Οι κτηνιατρικές εκθέσεις κατάσχεσης διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου δήλωσε: «Σταθερός στόχος μας παραμένει η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας. Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να επηρεάσει την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων».