Κινδυνεύουν με κλείσιμο τα ελαιοτριβεία της Κέρκυρας. Σύσκεψη Γαλιατσάτου –βουλευτών


Λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από τη θέση του και αναλάβει η νέα ηγεσία που εξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου , ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, θυμήθηκε τον άμεσο κίνδυνο κλεισίματος που διατρέχουν τα ελαιοτριβεία της Κέρκυρας λόγω αδυναμίας εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας , Νικολέττα Πανδή και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Διονύσης Τσούκας, οι τοπικοί βουλευτές Στέφανος Γκίκας (ΝΔ), Αλέξανδρος Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Δημήτρης Μπιάγκης (ΚΙΝΑΛ) καθώς και μέλη του Προεδρείου των Ελαιοτριβέων Κέρκυρας.
Ο περιφερειάρχης, τώρα και όχι όλα τα προηγούμενα χρόνια , δήλωσε ότι ο νομοθέτης δεν έχει λάβει υπόψη του τις τοπικές συνθήκες και ζήτησε την συμβολή των βουλευτών ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των ιδιοκτητών 55 ελαιοτριβείων στο νησί, για λήψη παράτασης ικανού διαστήματος (περίπου δύο ετών). Στο διάστημα αυτό θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την κατασκευή εργοστασίου με παράλληλη εξέταση της χρηματοδότησής του, είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε από τον Αναπτυξιακό νόμο.
Δύο ακόμη θέματα που συζητήθηκαν ήταν εκείνα της λατομικής ζώνης Κέρκυρας, για την οποία εκκρεμεί πλέον μόνο η απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής και η επικύρωση αυτής από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον καθορισμό της, καθώς και το Επιχειρηματικό Πάρκο Κέρκυρας, όπου γίνονται ενέργειες για την εξεύρεση οικοπέδου και χρειάζεται η στήριξη της Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Στους τρεις βουλευτές, οι οποίοι δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την ενημέρωση, δόθηκε φάκελος με τις τρεις υποθέσεις και από πλευράς περιφερειακής αρχής τονίστηκε η αναγκαιότητα διακομματικής συνεργασίας για το συμφέρον της Κέρκυρας.