Κόλαφος για Νίκα.Δεν αναγνωρίζει τη νέα νομοθεσία για τις απαλλοτριώσει ΣΔΙΤ , το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Με…αποχή της παράταξης του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα , το Περιφερειακό Συμβούλο Πελοποννήσου καταψήφισε την κυβερνητική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα της κήρυξης των απαλλοτριώσεων για το ΣΔΙΤ διαχείρισης στερεών αποβλήτων από το αρμόδιο συλλογικό όργανο (Περιφερειακό Συμβούλιο) στην Οικονομική Επιτροπή.
Σ΄ ανακοίνωση του ο πρώην περιφερειάρχης , Πέτρος Τατούλης , τονίζει ότι « η έκδηλη αμηχανία της παράταξης του περιφερειάρχη Π. Νίκα και εκλεκτού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οδήγησε τον πρώτο σε μια οδυνηρή παραδοχή ήττας, αφού δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την κυβερνητική πρωτοβουλία (με το να καταψηφίσει την απόφαση του ΠΕΣΥ), αλλά επέλεξε να νίψει τας χείρας του και να απέχει (αν και παρών) από την διαδικασία».
Κατά την παράταξη Τατούλη , «Αυτό το γεγονός έρχεται να σηματοδοτήσει την τεράστια κωλοτούμπα του Π.Νίκα, ο οποίος εκλιπαρούσε την κυβέρνηση να του εξασφαλίσει αυτήν την «φωτογραφική» τροπολογία, λέγοντας μάλιστα ψέματα ότι η παράταξη του Πέτρου Τατούλη μπλοκάρει το έργο!».
Στη συζήτηση που προηγήθηκε καταγγέλθηκε ότι πρόκειται για «φωτογραφική τροπολογία» που μπήκε σε άσχετο νομοσχέδιο ενώ ο πρώην περιφερειάρχης , Πέτρος Τατούλης, κάνει λόγο για « την πρώτη νίκη της δημοκρατίας επί της αυθαιρεσίας».
Συγκεκριμένα με τις ψήφους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης , ελήφθη απόφαση , με την οποία «δεν αναγνωρίζεται» η τροπολογία, βάσει της οποίας μεταφέρονται κρίσιμες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Συμβούλιο (το ανώτατο αποφασιστικό όργανο λήψης αποφάσεων), στην Οικονομική Επιτροπή .Και απαίτησαν την αναπομπή του θέματος από την τελευταία πίσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο επικεφαλής της ΛΑΕ Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες ως εξωθεσμικές παρεμβάσεις και αντιδημοκρατικές ενέργειες που απειλούν την ύπαρξη του ίδιου του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπερψηφίστηκε από την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, την παράταξη του Γιώργου Δέδε «Νέοι Δρόμοι», την επικεφαλής των Οικολόγων, Δήμητρα Λυμπεροπούλου και την παράταξη του Γιάννη Μπουντρούκα.
Τατούλης
Στην παρέμβαση του ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι «αυτό το έργο φέρει την σφραγίδα μιας επίπονης και επίμονης προσπάθειας της δικής μας περιφερειακής Αρχής, η οποία μάλιστα το ολοκλήρωσε διοικητικά, υπερβαίνοντας όλα τα αναχώματα που κατά περιόδους έφεραν όλα τα πολιτικά κόμματα» .
Επίσης υπογράμμισε ότι «ο ίδιος είναι ο εγγυητής προκειμένου να λυθούν όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανικανότητα και την ιδιοτέλεια της σημερινής περιφερειακής αρχής και της κυβέρνησης». Τόνισε δε, ότι «οι πλειοψηφούσες μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτελούν τον εγγυητή της διαφύλαξης του δημοκρατικού κεκτημένου και της προάσπισης του υψηλού κύρους του θεσμού στην Πελοπόννησο».