Ξεκινά στη Δυτική Αθήνα η προετοιμασία για την αντυπιρική περίοδο

photodfsdΑπό τώρα ξεκινά ο προγραμματισμός και η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο στη Δυτική Αθήνα.
Προ ημερών συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας (ΣΟΠΠ) στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παπαντωνίου .
Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση όσον αφορά την ετοιμότητα και τη συνεργασία των φορέων στην πρόσφατη δυνατή νεροποντή που έπληξε την Αττική. Αναφέρθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν και οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Τονίστηκε ότι είναι σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών για την ενίσχυση των πληγέντων.
Συζητήθηκε το θέμα του ελέγχου των χώρων καταφυγής, διαδικασία στην οποία θα προβούν τα τμήματα πολιτικής προστασίας των Δήμων και η αναγκαιότητα προσδιορισμού χώρου συνάντησης σε περίπτωση σεισμού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ Κώστας Παπαντωνίου επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και της ενεργής συμμετοχής των εθελοντικών οργανώσεων σε κάθε σχεδιασμό. Παράλληλα, τόνισε ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να προετοιμαστούν έγκαιρα για την αντιπυρική περίοδο με τον καθαρισμό περιοχών από απορρίμματα και εύφλεκτα υλικά, τις αποψιλώσεις, τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού. Είναι σαφές ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν ευνοεί την προετοιμασία λόγω των συνεχών περικοπών σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, όμως σε θέματα πολιτικής προστασίας όλοι οι φορείς οφείλουν να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να είναι έτοιμοι στο μέτρο του δυνατού να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε έκτακτο γεγονός.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι 42 φορέων που είναι μέλη στο ΣΟΠΠ: Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, της ΠΕΔΑ, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των 7 Δήμων της Δυτικής Αθήνας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, την πυροσβεστικής, της ΕΜΥ, της ΕΥΔΑΠ, των μέσων μαζικής μεταφοράς, της Β’θμιας Εκπαίδευσης, εθελοντικών οργανώσεων, περιβαλλοντικών συνδέσμων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας.