Ολοκληρώθηκε ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης»


«Ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία το διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης» ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου . Υπογραμμίζοντας παράλληλα “παραμένουμε δυναμικά παρόντες για να εξασφαλίσουμε και τη χρηματοδότηση κατασκευής του”
Όπως είπε , «το έργο αυτό είναι απόλυτα ταυτισμένο με την παρούσα περιφερειακή αρχή και με τη δική μου προσωπική παρουσία, καθώς μετά από δικές μου πρωτοβουλίες, πράξεις και αποφάσεις εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι από το Υπουργείο Πολιτισμού, κατά την τότε θητεία μου εκεί, και αγοράστηκε το οικόπεδο. Σήμερα έχουμε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που εμείς προκηρύξαμε και ολοκληρώσαμε με την υπευθυνότητα και τη μεγάλη μας πολιτική και διοικητική εμπειρία» σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε «προσφέρουμε στη σπουδαία ιστορικά πόλη της Σπάρτης αυτό που κανένα κόμμα και κανένας άλλος μέχρι σήμερα δεν κατάφερε, παρά την πληθώρα των δημόσιων εξαγγελιών κάθε φορά.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, αφού ανέφερε ότι κατά το παρελθόν έχει κάνει συγκεκριμένες συζητήσεις με τα σημαντικά ιδρύματα για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, ανακοίνωσε ότι σύντομα η αρχιτεκτονική μελέτη θα παρουσιαστεί στη Σπάρτη.
Ο Πέτρος Τατούλης διαψεύδοντας την πληροφορία ότι κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού είχε λάβει εντολή από τον τότε Πρωθυπουργό να συνομιλήσει με το Ίδρυμα Νιάρχος για το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης, δήλωσε ότι «η εντολή από τον τότε Πρωθυπουργό ήταν να συνομιλήσω με το Ίδρυμα Λαμπράκη για τη δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Σπάρτης. Είχαν τεθεί ωστόσο τρείς προϋποθέσεις, η λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης, η βελτίωση της προσβασιμότητας από τους οδικούς άξονες και η δημιουργία βιώσιμου μοντέλου λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής, ώστε να μην αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με το Μέγαρο Μουσικής Αθήνας. Οι συνομιλίες μου το Ίδρυμα Νιάρχος έγιναν με δική μου πρωτοβουλία με τον πατέρα κ. Δεσποτόπουλο και τον υιό του τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στην Αθήνα. Η πρότασή μου μάλιστα ήταν να ονομαστεί Νιάρχειο το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης».