Ο Σγουρός απαλάσσει οριστικά το Θριάσιο από το τριτοκοσμικό φαινόμενο των βόθρων (vid)

sgouros- kel thriasiou

Χρήματα από τα ταμεία της Περιφέρειας Αττικής δίνει ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός προκειμένου να βοηθήσει  6.500 οικονομικά ανήμπορα νοικοκυριά του Θριάσιου Πεδίου, να συνδέσουν τα σπίτια τους με το δίκτυο αποχέτευσης που η ίδια η Περιφέρεια αλλά και οι τοπικοί δήμοι κατασκευάζουν. Με εισήγησή του στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, ο κ. Σγουρός πρότεινε να χορηγηθούν 7,5 εκατ. ευρώ σε χαμηλότοκα δάνεια στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις εν λόγω συνδέσεις, προκειμένου να λυθεί μια και καλή το αποχετευτικό πρόβλημα της περιοχής, την στιγμή μάλιστα που ο πέλεκυς των προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να είναι βαρύς για την Ελλάδα, εάν σύντομα δεν λύσει τα θέματα με τα λύματά της. Συγκεκριμένα , ο «πέλεκυς» θα είναι 70.000 ημερησίως.
Στην Δυτική Αττική το 80% του δικτύου αποχέτευσης είναι έτοιμο να υποδεχθεί κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα, όμως το πρόβλημα παραμένει, καθώς οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες της περιοχής αδυνατούν να πληρώσουν για να συνδεθούν στο δίκτυο.
Εκεί έρχεται η πρωτοβουλία Σγουρού, ο οποίος δίνει τα χρήματα σε όσους δεν μπορούν με τη μορφή ενός εξαιρετικά ευνοϊκού, άτοκου και μακροχρόνιου, δανείου, το οποίο θα εξοφλείται μέσα από ειδική κράτηση ενός συμβολικού ποσού σε κάθε λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά δεν αρκεί το θάρρος του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά και η Κυβέρνηση να βοηθήσει, αφού χρειάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσει η Περιφέρεια να διαθέσει τα χρήματα.
Το μπαλάκι πλέον στην κεντρική διοίκηση, αφού το περιφερειακό συμβούλιο αναμένεται και επίσημα να επικυρώσει την πρόταση Σγουρού στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του, την ερχόμενη εβδομάδα.