Πρωτοποριακό έργο από τον Σγουρό στο Μαρούσι

Ένα πρωτοποριακό έργο με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά που θα αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου, τίθεται άμεσα σε τροχιά υλοποίησης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός τήρησε στο ακέραιο τη  δέσμευσή του  και δρομολόγησε την κατασκευή ενός πρωτοποριακού έργου με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά , προυπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ , που θα αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου.

Στην ειδική εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο της πόλης , ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Επισφραγίσαμε σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συνεργασία μας με το Δήμο Αμαρουσίου. Είχαμε υποσχεθεί στους δημότες του Αμαρουσίου ότι το έργο θα γίνει ανεξαρτήτως πηγών χρηματοδότησης. Τηρούμε αυτή την υπόσχεση για την κατασκευή ενός πρωτότυπου έργου, το οποίο έχει αγκαλιάσει όλος ο εμπορικός κόσμος της περιοχής. Η ανάπλαση αυτή που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Μαρούσι, ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αποστολή μας είναι να αναβαθμίσουμε τις υποδομές και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη άμεσα και έμμεσα».
Το θετικό κλίμα συνεργασίας επιβεβαίωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο οποίος μιλώντας για την έγκριση της χρηματοδότησης κατασκευής του έργου, εστίασε στην προτεραιότητα –στην πράξη-, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε έργα προσανατολισμένα στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

« Η βιοκλιματική ανάπλαση ξεκίνησε από τη σκέψη της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου να αναβαθμίσει το κέντρο, ένα έργο με ενεργειακά οφέλη, αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου και δυνατότητες λελογισμένης ανάπτυξης, για να φτάσουμε σήμερα να έχει την τύχη το Μαρούσι και οι κάτοικοί του αλλά και οι επισκέπτες, σύντομα να χαίρονται ένα έργο ανάπλασης από τα λίγα ανάλογα έργα υψηλής λειτουργικής αισθητικής που συνδέουν την ανάπτυξη με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα που έχουν εγκριθεί σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και πανελλαδικά» σημείωσε ο κ. Μανιάτης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου , Γιώργος Πατούλης , δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύ σημαντική συμβολή της θετικής στάσης που επέδειξε απέναντι στη διεκδίκηση του Δήμου ο Γιάννης Σγουρός και την πολύ καλή συνεργασία που είχε πάντα με την πολιτική ηγεσία της τότε Νομαρχίας Αθηνών και τη νυν Περιφέρεια Αττικής, με τον τότε Νομάρχη και νυν Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, αλλά και με τους συνεργάτες του.

 «Ο θετικός τρόπος σκέψης και των δύο πλευρών μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια διεκδίκησης του έργου ώστε σήμερα να βρισκόμαστε σε αυτή την αίθουσα, για δεύτερη φορά, μετά το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να βάλουμε τις τελικές υπογραφές».
Επίσης τόνισε ότι πρόκειται « για  ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη αυτή. Ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα καταστήσει ξανά το Μαρούσι σημείο αναφοράς όσον αφορά τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του. Ένα έργο υψηλής αισθητικής αξίας, αντάξιας της φυσιογνωμίας του προαστίου μας, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά στην προσπάθεια μας να ξανακάνουμε το Μαρούσι ένα φιλικό και ανθρώπινο προάστιο. Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για να κάνουμε πράξη ένα έργο που θα τονώσει την τοπική ανάπτυξη, κάτι που έχει μεγάλη αξία, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της πιο μεγάλης κρίσης που έχει βιώσει η χώρα μας μεταπολιτευτικά».

Ως χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου ο καθ’ ύλην αρμόδιος εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγράμματος και Υποδομών Θεόδωρος Καρδοματέας, έθεσε τους 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών σημειώνοντας την πρόθεσή του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να τρέξουν οι διαδικασίες.
Τη θετικό αντίκτυπο του έργου στην αγορά του Αμαρουσίου και στην ενίσχυση της εμπορικής κίνησης σημείωσε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιώργος Παπαχρυσάνθου, σε σύντομη τοποθέτησή του