Πυρά κατά Υπουργείου Μεταφορών για τα δημόσια ΚΤΕΟ από την Περιφέρεια Αττικής

ÕÐ. ÌÅÔ. ÌÉ×ÁËÇÓ ËÉÁÐÇÓ ÓÔÏ ÍÅÏ ÊÔÅÏ ÉÙÁÍÍÉÍÁ.

Την παράταση ένα έτος της πιστοποίησης των δημόσιων ΚΤΕΟ , απαιτεί με ψήφισμά του , το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής , καταλογίζοντας στο υπουργείο Μεταφορών τις ευθύνες για τη μη έγκαιρη πιστοποίησή τους .

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταγγέλλει το υπουργείο για απώλεια εσόων εκατομμυρίων ευρώ από το κλείσιμο , που οδηγεί τα δημόσια ΚΤΕΟ , εξαιτίας δεν

Προχώρησε έγκαιρα τις απαραίτητες διαδικασίες .

Το υπουργείο Μεταφορών απαγόρευσε από τις 04.03.2013 τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων οχημάτων και την έκδοση Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου από τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., που ανήκουν στις Περιφέρειες , λόγω της μη έγκαιρης πιστοποίησής τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κ. Άννας Παπαδημητρίου – Τσάτσου, κατά πλειοψηφία, εξέδωσε το σχετικό ψήφισμα , στο οποίο επισημαίνεται ότι παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής που προχώρησαν έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα πέντε  δημόσια Κ.Τ.ΕΟ., που λειτουργούν σε αυτήν μέχρι την 03.01.2013, «αυτό δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων δεν ολοκλήρωσαν πλήρως και έγκαιρα σειρά διαδικασιών απαραίτητων για την πιστοποίησή τους, τροποποιώντας ακόμα και τις απαραίτητες γι’ αυτήν προδιαγραφές στις 28.12.2012».

Με εγκύκλιό του, το παραπάνω αναφερόμενο Υπουργείο απαγορεύει από τις 04.01.2013 τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων οχημάτων και την έκδοση Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου, από τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο.

«Η τακτική αυτή του Υπουργείου, επισημαίνεται , επιφέρει οικονομική βλάβη στο Δημόσιο, με την απώλεια εσόδων σε μία ήδη δύσκολη συγκυρία για το κράτος. Παράλληλα, θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια των πολιτών, αφού οχήματα, όπως λεωφορεία τουριστικά, αστικά, υπεραστικά, σχολικά, φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών και μεταφοράς επικινδύνων υλικών κ.λ.π., δεν μπορούν να ελεγχθούν».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής , τονίζει ακόμη ότι τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ.