9.500 υγειονομικοί και περιβαλλοντικοί έλεγχοι από την Περιφέρεια σε καφέ, Ιδρύματα, επιχειρήσεις, Σούπερ-Μάρκετ, Κολυμβητήρια κ.α ,στη Δυτική Αθήνα.

Σαρωτικούς ελέγχους , με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας,  την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης,  πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτ.Τομέα  Αθηνών, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Πιο συγκεκριμένα και απολογιστικά από τους πρώτους εννέα μήνες του έτους :

α) Η Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής πραγματοποίησε 9474 υγειονομικούς ελέγχους (σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,  ανθυγιεινές εστίες, κολυμβητικές δεξαμενές, καταλληλότητα καντίνας , απολύμανση οστών κλπ.).

Έγιναν 168 έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία και διενεργήθηκαν επιθεωρήσεις σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Ιδιωτικές Κλινικές, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες τροφίμων και νερού για έλεγχο λεγεωνέλλας και έγιναν 13 επιθεωρήσεις σε συσσίτια που διενεργούνται από Δήμο ή ενορίες εκκλησιών. Τέλος στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών έγιναν 7 ψεκασμοί στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και 7 στη Λίμνη Κουμουνδούρου.

β) Η  Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Δ.Τ. προέβη σε 183 επιθεωρήσεις σε παιδικούς Σταθμούς, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Τέλος, μετά από έλεγχο των νόμιμων προϋποθέσεων δόθηκαν άδειες άσκησης  σε επαγγελματίες υγείας και άδειες λειτουργίας σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , σε Φαρμακεία , Φαρμακαποθήκες κλπ.

γ) Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής προέβη σε  308 έλεγχοι σε υπεραγορές τροφίμων, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, χώρους εστίασης, εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης κλπ, 177 αστυκτηνιατρικές επιθεωρήσεις και διενεργήθηκαν εμβολιασμοί ζώων για μελιταίο πυρετό και  αιμοληψίες σε ιπποειδή για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Επίσης χορηγήθηκαν  άδειες λειτουργίας ιατρείων μικρών ζώων και καταστημάτων πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων, εξετάστηκαν  καταγγελίες  ευζωίας ζώων συντροφιάς, έγιναν έλεγχοι σε τρόφιμα, σε οινοποιεία, σε επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου κλπ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Αθήνας κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι σε συνθήκες μιας βαθιάς κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης , με στοχοποίηση των εργασιακών σχέσεων και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και παράλληλη υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας , η Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αθήνας συνεχίζει την προσπάθεια της  για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και την προστασία του Περιβάλλοντος στη  Δυτική Αθήνα. Αυτές τις δράσεις  θέτει ως κύρια προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση, με συνέπεια και ευθύνη, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες εκτελούν το καθήκον τους παρά τα όποια προβλήματα και ελλείψεις (πχ προσωπικό , μέσα κλπ)  που παρατηρούνται στην πρώτη εφαρμογή του Καλλικράτη.