Στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού η Περιφέρεια ΑΜ -Θ

detrop-ekthesi__main

Στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού DETROP 2013 και στην 4η Διεθνή Έκθεση Οίνου OENOS, συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, συμμετείχαν περισσότερες από 30 επιχειρήσεις από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, καθώς και τα Επιμελητήρια του Έβρου, της Ξάνθης, της Καβάλας και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Να σημειωθεί πως η DETROP είναι η μοναδική ελληνική έκθεση του είδους της και αντιπροσωπεύει τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια της ποιοτικής εγχώριας παραγωγής τροφίμων-ποτών. H DETROP, αξιοποιώντας τα παραπάνω δεδομένα, παρέχει την καταλληλότερη πλατφόρμα στις επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες αύξησης της εξωστρέφειας τους μέσω της πραγματοποίησης συναντήσεων με επιλεγμένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες.

Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων και οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Σε ότι αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σταύρος Βαβίας, συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα «Νέος Κώδικας Τροφίμων και Ποτών», «Νέες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις», που διοργάνωσε ο Σύλλογος για την Προστασία και την Ανάπτυξη της Ελληνικής Παραγωγής Εμπορίας και Μεταποίησης Κρέατος.

Ο κ. Βαβίας τόνισε στην ημερίδα πως «η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων είναι οι τομείς που δίνει έμφαση ο καταναλωτής», ενώ πρότεινε να γίνει μία καταγραφή των παραδοσιακών προϊόντων, τα οποία προέρχονται από την αγορά κρέατος.

Τέλος σημείωσε πως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, θα βοηθήσει τους επαγγελματίες, ώστε «να μην φοβόνται την παρουσία των κρατικών υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις τους, αλλά να είναι ουσιαστικά ο βοηθός τους, ώστε να βελτιώνεται καθημερινά».