Στη Βουλή καταγγελίες για σκάνδαλα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

perifereia ionion nison

Τις σοβαρότατες καταγγελίες σχετικά με τη συγκάλυψη πράξεων κατάχρησης, διασπάθισης και δόλιας κακοδιαχείρισης κονδυλίων για την κατασκευή δημοσίων έργων, χρηματοδοτούμενων από το Κ.Π.Σ. οι οποίες και εκφράστηκαν σε αναφορά του Δρ. Παύλου Μεταλληνού, Πολιτικού Μηχανικού-Οικονομολόγου, Υπαλλήλου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα, μετέφερε  με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, «ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών εξανάγκασε το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.-Δ.Ε.-Ι.Ν. κ. Αποστολόπουλο να διεξάγει δύο Ε.Δ.Ε» τα πορίσματα των οποίων «ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων», ωστόσο αυτά δεν παραδίδονται στον κ. Μεταλληνό με το αιτιολογικό ότι η Ε.Δ.Ε. βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Και ο κ. Μεταλληνός, προσθέτει στη καταγγελία του ότι «διώκεται, διαπομπεύεται δημόσια και συκοφαντείται από τον Περιφερειάρχη κ. Σπ. Σπύρου, ο οποίος όχι μόνο επέβαλλε ποινή προκειμένου κατά τις επικείμενες κρίσεις Διευθυντών ο κ. Μεταλληνός να μην κριθεί άξιος ώστε να καταλάβει θέση Διευθυντή Δημοσίων Έργων, αλλά και δρομολογεί διαδικασίες εφεδρείας του, στην περίπτωση που υιοθετηθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων».

Και προσθέτει την εξής συγκλονιστική καταγγελία που χρήζει και αυτή διερεύνηση, , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των « Ανεξάρτητων Ελλήνων»:

«Σε τέτοιο βαθμό έχει εκτραχυνθεί η κατάσταση, ώστε η αντιπυρική προστασία της Κέρκυρας τεχνηέντως παρέμεινε ευάλωτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου σε περίπτωση δυσάρεστου συμβάντος να δικαιολογηθεί η απόδοση ευθυνών σε μένα, με σκοπό τη δίωξή μου».