Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμού οι έλεγχοι της ΠΕ Πειραιά

estia_trofima4419Τα στοιχεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά , για τον πρώτο μήνα του 2013 δείχνουν ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Έτσι, μόνο τον Ιανουάριο:
       Πραγματοποιήθηκαν 56 αστυκτηνιατρικοί έλεγχοι σε εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις και κατασχέθηκαν συνολικά 9.194 κιλά τροφίμων ζωϊκής προέλευσης.
       Διενεργήθηκαν 67 δειγματοληψίες για μικροβιολογικό και βιοχημικό έλεγχο σε τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης και σε μαλάκια.
       Χορηγήθηκαν 9 πιστοποιητικά εξαγωγής τροφίμων (αλιεύματα, κρέατα, γαλακτοκομικά) προς Τρίτες Χώρες, συνολικού βάρους 12.535 κιλών.
       Πραγματοποιήθηκαν 16 έλεγχοι σε νωπά προϊόντα εκ των οποίων 2 ελεγχόμενοι παραπέμφθηκαν στην επιτροπή κυρώσεων.
       892 έλεγχοι σε εισαγόμενα μεταποιημένα, νωπά και βαθείας κατάψυξης τρόφιμα από Τρίτες Χώρες στους χώρους των Τελωνείων Πειραιά και έγιναν 14 δεσμεύσεις φορτίων μεταποιημένων προϊόντων φυτικής προέλευσης συνολικού βάρους 229.997 κιλών και 3 απορρίψεις συνολικού βάρους 79.000 κιλών.
       91 έλεγχοι μεταποιημένων και νωπών προϊόντων για εξαγωγές προς Τρίτες Χώρες συνολικού βάρους 894.413 κιλών και χορηγήθηκαν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.
«Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους ελεγκτές της Π.Ε. Πειραιά, που οι εργώδεις προσπάθειές τους έχουν πρακτικό αποτέλεσμα για την κοινωνία, όχι μόνο του Πειραιά αλλά και της χώρας συνολικά. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι στην χωρική αρμοδιότητα της Π.Ε. Πειραιά ανήκει η Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου, η Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη και τα Τελωνεία του Πειραιά», δήλωσε , ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά , Στέφανος Χρήστου .