Τον Αρχιεπίσκοπο επέλεξε να συναντήσει πρώτο ο Τζιτζικώστας ως πρόεδρος ΕΝΠΕ


Θέλοντας προφανώς να καταδείξει πως θα πορευτεί σε θέματα που άπτονται των ιδεολογικών και πολιτικών καταβολών του , ο νεοεκλεγείς στη θέση του προέδρου , της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ),περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας , Απόστολος Τζιτζικώστας , επέλεξε να πραγματοποιήσει την πρώτη θεσμική του συνάντηση με την ιδιότητα αυτή , με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
Σύμφωνα μ΄ ανακοίνωση του , στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των Περιφερειών με την Εκκλησία της Ελλάδος και δεσμεύτηκε (!) ότι «οι Περιφέρειες της χώρας θα σταθούν δίπλα στην Εκκλησία τα επόμενα χρόνια».
Ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο
για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ΕΝΠΕ, μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος «και κυρίως τη στενή συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδας με τις Περιφέρειες, που έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα ειδικά στα χρόνια της κρίσης».
Η Εκκλησία, είπε ο κ. Τζιτζικώστας , « είναι διαρκώς στο πλευρό μας, στη μάχη που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και για να μη χάσει η κοινωνία μας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά της».
Και χαρακτήρισε ανατκίμητη τη « συνδρομή της Εκκλησίας στην προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης να παρέχει βοήθεια στους ευάλωτους πολίτες .
«Θέλουμε, πρόσθεσε, μέσα από κοινές δράσεις να ενισχύσουμε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και αποτελεί κοινή μας βούληση με τον Αρχιεπίσκοπο να συνεχίσουμε να βαδίζουμε και τα επόμενα χρόνια στο δρόμο της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, ώστε κανένας πολίτης να μην αισθάνεται ότι είναι μόνος απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη διάθεσή του να συνδράμει ενεργά το έργο μας».
Από την πλευρά του , ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , ανέφερε , « εστιάσαμε στα οφέλη που είχε τόσο η Εκκλησία, όσο και η Αρχιεπισκοπή από τη συνεργασία με τις Περιφέρειες σε όλη τη χώρα» ενώ διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων.
Επίσης ότι έκαναν «έναν απολογισμό αυτής της δεκαετούς στενής συνεργασίας και είναι θετικός. Είδαμε όμως και τα σημερινά προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και τα αυριανά που έρχονται και κοινή μας διαπίστωση είναι ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για να συνεργαστούμε ακόμη καλύτερα και στο μέλλον».