Το λιμάνι της Κυπαρισσίας πύλη εισόδου για την Δυτική Μεσσηνία


Επίσκεψη στην Κυπαρισσία πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης , όπου ενημέρωσε για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.
Ο κ.Τατούλης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, κοντοστάθηκε στα καταστήματα και είχε πολύωρες συζητήσεις τόσο για τα προβλήματα της περιοχής όσο και για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας.
«Η Μεσσηνία, η Πελοπόννησος βρίσκεται σήμερα στην πιο κρίσιμη στιγμή της: αν θα κεφαλαιοποιήσει τα μεγάλα οφέλη όλης της τεχνογνωσίας που έχουμε συσσωρεύσει και του διεθνούς κύρους που απολαμβάνουμε ή αν θα κάνει ένα μεγάλο πισωγύρισμα στον τοπικισμό, στην μιζέρια και την γκρίνια», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης βάζοντας εξαρχής το διακύβευμα των επόμενων εκλογών.

«Είμαστε παρόντες προκειμένου να εγγυηθούμε ότι το λιμάνι της Κυπαρισσίας , που αναβαθμίστηκε με δική μας πρωτοβουλία, θα γίνει η πύλη εισόδου για την Δυτική Μεσσηνία»
Την ταχεία εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας είχε την ευκαιρία να επιβλέψει ο Πέριφερειάρχης Πελοποννήσου, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους με 2,3 εκατ. Ευρώ από την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Βέβαια, δεν έλειψαν και οι δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα, με τον Πέτρο Τατούλη να κάνει λόγο για την συνέχιση των εργασιών και συγκεκριμένα την επέκταση του λιμενοβραχίονα στα 70 μέτρα, την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και την κατασκευή μαρίνας. “Το λιμάνι της Κυπαρισσίας θα αποτελέσει τον οδηγό της βιώσιμης ανάπτυξης μιας περιοχής με ιδιαίτερες δυνατότητες στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας και την αφετηρία για την κατάρτιση ενός ισχυρού πλάνου που θα ενισχύσει το επενδυτικό προφίλ και ενδιαφέρον για την περιοχή της Τριφυλίας. Η περιφερειακή αρχή αποδεικνύεται συνεπής και στο σχεδιασμό της για τη δημιουργία ενός δικτύου λιμενικών εγκαταστάσεων στην Πελοπόννησο και επικεντρώθηκε, επίσης, στην προώθηση των διαδικασιών για τη δημιουργία εκεί μια σύγχρονης μαρίνας για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένη μαρίνα σε ολόκληρη τη Δυτική Πελοπόννησο”, τόνισε ο Πέτρος Τατούλης.
Οδικά έργα
«Η βελτίωση και η συντήρηση των οδικών αξόνων δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας, αλλά αγώνας αντοχής για δρομείς αποστάσεων», όπως ανάφερε ο Περιφερειάρχης. «Παρά τα όσα προβλήματα. Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο σύνολο των οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής. Σκεφτείτε ότι το 2010 παραλάβαμε δρόμους πολύ άσχημα συντηρημένους, ενώ όλα τα σημαντικά έργα είτε ήταν βαλτωμένα είτε δεν είχαν ξεκινήσει», σημείωσε ο περιφερειάρχης, για να καταλήξει καυστικά «όλοι όσοι σήμερα ψέγουν δεν μπορούν να κλείσουν τις λακκούβες ούτε στο κέντρο της πόλης τους».
Από τα όρια του νομού Ηλείας έως την Κυπαρισσία, στο κομμάτι Κυπαρισσία- Φιλιατρά – Πύλος και στον άλλο άξονα προς τους Γαργαλιάνους , στον δρόμο Κυπαρισσία- Μουριατάδα, στο τμήμα Κυπαρισσία- Περδικονέρι- Χριστιάνοι και στον δρόμο προς Πλατη, έχουν δοθεί πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε συντηρήσεις.
Σημαντικό είναι το έργο της αναδιαρρύθμισης ισογείου του κτιρίου των εξωτερικών ιατρείων -διοίκησης του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, του οποίου η μελέτη έγινε από την περιφέρεια Πελοποννήσου και χρηματοδοτήθηκε με 1,25 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου. Επίσης σημαντική ήταν η συνεισφορά της περιφέρειας Πελοποννήσου, στην περάτωση του δικτύου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κυπαρισσίας.