Το 2012 διέθεσε 25 εκατ. ευρώ. Συνεχίζει να χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής τη μεταφορά 18.000 μαθητών

poulman me sgouro

Την παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην πρόσφατη συνεδρίασή του , με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 18.000 μαθητές που μεταφέρονται καθημερινά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως υπογράμμισε , ο Περιφερειάρχης , Γιάννης Σγουρός , η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει κάθε χρόνο περισσότερα από 22 εκατομμύρια Ευρώ για τη μεταφορά. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2012 και μπροστά στο ενδεχόμενο η σχολική χρονιά να ξεκινούσε και οι μαθητές να μην είχαν μέσο να φτάσουν στα σχολεία τους, η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε επιπλέον 3 εκατ. Ευρώ αποκλειστικά από δικούς της πόρους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τις ευθύνες και τις ολιγωρίες της κυβέρνησης .

« Αυτή η ιστορία που λέγεται μεταφορά μαθητών, είπε ,  υπάρχει από το 2003 που ήμουν Νομάρχης. 10 χρόνια έχουν περάσει, 9 αλλαγές του Νόμου έχουν γίνει και το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Έχω κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό».

Το θέμα έθεσε ο κ. Σγουρός , και στη συνάντηση που είχε νωρίτερα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ,  με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα.

Όπως είπε , αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο  Εσωτερικών, προκειμένου να συζητηθεί η κατανομή στις 13 Περιφέρειας των οφειλομένων από τη μεταφορά των μαθητών.

Ο κ.     Σγουρός , ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια προχωρά μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα: Θα συνεργαστεί με το ΕΜΠ, προκειμένου να εκπονηθεί από κοινού μελέτη, στην οποία θα γίνεται αναλυτική επεξεργασία των δρομολογίων που ακολουθούνται για τη μεταφορά των μαθητών, ώστε αυτά να είναι περισσότερο λειτουργικά και ευέλικτα και παράλληλα ο ανασχεδιασμός τους να συμβάλει στη μείωση του σχετικού κόστους.

«Εμείς στην Περιφέρεια έτσι έχουμε μάθει να εργαζόμαστε: με πρόγραμμα, μέθοδο και διαφάνεια», τόνισε , μ΄έμφαση.

Η παράταση των συμβάσεων ορίστηκε συγκεκριμένα να ισχύσει μέχρι 30/06/2013 για τη μεταφορά των μαθητών ΑμΕΑ και μέχρι 30/03/2013 για τους μαθητές των μουσικών, καλλιτεχνικών, διαπολιτισμικών και άλλων σχολείων