« Χοντρό» παιχνίδι με ιδιωτικά συμφέροντα για να μην πιστοποιηθούν τα δημόσια ΚΤΕΟ ;

Στο κλείσιμο οδηγούνται  ουσιαστικά τα δημόσια ΚΤΕΟ στα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ,  με αποτέλεσμα το δημόσιο να κινδυνεύει να χάσει σε μια τέτοια κρίσιμη οικονομική συγκυρία , τεράστια έσοδα προς όφελος φυσικά των …ιδιωτικών .

Αιτία η τακτική των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, με την οποία ουσιαστικά απέτρεψαν την πιστοποίησή τους , θέτοντας ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και προβαίνοντας σε αλλαγές στους όρους , ακόμη και έξι μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας και ενώ μεσολαβούσαν αργίες .

Παράλληλα, το τυχόν κλείσιμο των ΚΤΕΟ  θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια των πολιτών, αφού οχήματα, όπως λεωφορεία τουριστικά, αστικά, υπεραστικά, σχολικά, φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών και μεταφοράς επικινδύνων υλικών κ.λ.π., δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Έτσι , παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής που προχώρησαν έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα πέντε δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. που λειτουργούν σε αυτήν μέχρι την 03.01.2013, αυτό δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό.

Διότι , όπως καταγγέλλει σ΄ανακοίνωσή της , η Περιφέρεια Αττικής, « οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων δεν ολοκλήρωσαν πλήρως και έγκαιρα σειρά διαδικασιών απαραίτητων για την πιστοποίησή τους, τροποποιώντας ακόμα και τις απαραίτητες γι’ αυτήν προδιαγραφές στις 28.12.2012».

Με εγκύκλιό του, το παραπάνω αναφερόμενο Υπουργείο απαγορεύει από τις 04.01.2013 τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων οχημάτων και την έκδοση Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου, από τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο.

Η Περιφέρεια Αττικής , απαιτεί , « να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, με παράταση χρόνου για την πιστοποίηση των Δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο., καθότι αυτά είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ».

Σε δήλωσή του , ο Περιφερειάρχης Αττικής,  Γιάννης Σγουρός, υπογραμμίζει , «έγκαιρα ζητήσαμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης να παρατείνει το χρόνο μηχανολογικού εξοπλισμού και πιστοποίησης των Δημοσίων Κ.Τ.Ε.Ο., δεδομένου ότι η προθεσμία που έθετε ο Ν. 4070/12 ήταν ασφυκτική και οδηγούσε στο κλείσιμό τους».

Επισημαίνει ότι με επιστολή του στις 9.10.2012 ζητούσε την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

« Επανέρχομαι και ζητώ, έστω και την ύστατη στιγμή, να παραταθεί η προθεσμία. Σε διαφορετική περίπτωση τα πέντε Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. της Αττικής δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν Τεχνικούς Ελέγχους Οχημάτων και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου.Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» , τονίζει.