Χρηματοδότηση με μεγάλο αστερίσκο για το Αθλητικό Κέντρο Μεταμόρφωσης- Λυκόβρυσης

Το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής ενέκρινε 1,5 εκατ. ευρώ για την βελτίωσή του, όμως είναι ερωτηματικό εάν η απόφαση θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Με το ποσό του 1,5 περίπου εκατομμυρίου ευρώ αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, στην τελευταία του συνεδρίαση, να χρηματοδοτήσει την βελτίωση του διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, μετά από σχετικό αίτημα των δύο δήμων, οι οποίοι όμως θα πρέπει να κάνουν ακόμα λίγη υπομονή και αρκετές… προσευχές για να γνωρίζουν την τελική κατάληξη της προσπάθειάς του.

Και αυτό γιατί η ιδιαιτερότητα του έργου – είναι συνεχιζόμενο από τον «Θησέα» – καθιστά αμφίβολο το εάν η χρηματοδότηση θα τύχει της τελικής έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες…

Απαραίτητο μεν…

Εισηγούμενος την ένταξη του έργου  «Βελτίωση – Εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης» προϋπολογισμού 1.547.287 ευρώ στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης μίλησε για μια άκρως απαραίτητη παρέμβαση που στοιχειοθετείται από τα επιχειρήματα που προβάλουν στην σχετική αίτησή τους οι δύο δήμοι περί μοναδικού χώρου άθλησης στην περιοχή.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, η απόφαση της Περιφέρειας να στηρίξει το εν λόγω έργο είναι τέτοια, που οι πόροι για την αποπεράτωσή του θα προέρθουν αποκλειστικά και μόνο από το περιφερειακό ταμείο.

…Αμφίβολο δε

Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα που, ναι μεν δεν αμφισβητεί την χρησιμότητα του έργου, θέτει όμως εν αμφιβόλω τη νομιμότητα της χρηματοδότησής του. Η εργολαβία για την βελτίωση του εν λόγω Αθλητικού Κέντρου είχε ήδη ξεκινήσει πριν από χρόνια μέσω χρηματοδότησης από το τότε πρόγραμμα στήριξης έργων «Θησέας».

Σύμφωνα λοιπόν, με τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία σημειωτέον είχε αρνητική εισήγηση για την παροχή βοήθειας στους Δήμους Λυκόβρυσης , Πεύκης και Μεταμόρφωσης, το περιφερειακό ταμείο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει έργο το οποίο έχει ενταχθεί και ξεκινήσει με τα χρήματα ενός άλλου προγράμματος.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος και ανησυχία είναι για το εάν θα περάσει η έγκριση της στήριξης του έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι άνθρωποι της Περιφέρειας έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την ηγεσία του προκειμένου να έχουν μια πρώτη διερευνητική γνωμοδότηση για το τι λέει το Όργανο για το συγκεκριμένο έργο. Όπως αποκάλυψε ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας, από το Ελεγκτικό Συνέδριο η πρώτη αντίδραση θέλει το έργο να έχει πρόβλημα και να χρειάζεται νομική ρύθμιση προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότησή του.

Μολαταύτα, η παρότρυνση προς τους ανθρώπους της Περιφέρειας ήταν να στείλουν έτσι και αλλιώς το έργο στο Συνέδριο, προκειμένου η Ολομέλειά του να εκδικάσει για την τελικά απόφαση.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στην παρέμβασή του ο σύμβουλος της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Παναγιώτης Μαΐστρος:

«Βούλησή μου είναι ότι στο έργο δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα προχωρήσει», σχολίασε ο σύμβουλος. Ο κ. Μαΐστρος τόνισε πως το Αθλητικό Κέντρο αποτελεί το πεδίο μια συνεργασίας δύο δήμων, που αποτελεί παράδειγμα διαδημοτικής συνεργασίας που πρέπει να βρει μιμητές, άρα και να στηριχθεί μέχρι τέλους από την Περιφέρεια.