Ό,τι έπρεπε και δεν έγινε δεκαετίες από κυβερνήσεις και Δήμους, στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, το κάνει ο Σγουρός (video)

xomateri-sgoyros3Όλες τις ενέργειες, τις πρωτοβουλίες αλλά και τις θαρραλέες κινήσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο κομμάτι της εφαρμογής του περιφερειακού σχεδιασμού, ο οποίος αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, ανέλυσε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού της Περιφέρειας.
Ο κ. Σγουρός έκανε μέσα σε αυτό τον ένα χρόνο ότι κυβερνήσεις, τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις δεν μπόρεσαν να κάνουν δεκαετίες τώρα: Τόσο, με την δρομολόγηση κατασκευής των τεσσάρων εργοστασίων διαχείρισης στερεών απορριμμάτων, την δημιουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων και την αποκατάσταση των παράνομων χωματερών του Νομού.
Εντούτοις, προσφυγές και μικροπολιτικές αγκυλώσεις βάζουν εμπόδια στην ομαλή πορεία του σχεδιασμού, προκαλώντας την παραπομπή της χώρας μας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με την απειλή βαρύτατων προστίμων.

Σγουρός για σκουπίδια, εφ’ όλης της ύλης