1,3 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία βρεφονηπιακών- παιδικών σταθμών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Στη διασφάλιση της λειτουργίας των δομών παροχής φροντίδας και φύλαξης παιδιών και παιδιών με αναπηρία σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
Από τη διασφάλιση της λειτουργίας για το επόμενο έτος των βρεφικών σταθμών, βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφονηπιακών σταθμών ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και παιδιών με αναπηρία, θα ωφεληθούνεκατοντάδες άτομα και οικογένειες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση όσων λαμβάνουν το σχετικό voucherαπό την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, η οποία είναι δικαιούχος υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης και στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι.
Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 1,3 εκατομμύρια ευρώ.
«Οι συγκεκριμένες δομές, δημόσιες και ιδιωτικές, είναι κρίσιμες για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αφού προσφέρουν τη δυνατότητα στους γονείς να διεκδικήσουν ή να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, με τη φροντίδα και τη φύλαξη των παιδιών τους να την αναλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, διασφαλίζει τη λειτουργία όλων των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για το επόμενο έτος 2019 – 2020 στηρίζοντας έμπρακτα τις οικογένειες. Γι’ ακόμη μια χρονιά αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για να συνδράμουμε στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υποδομών, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.