730.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για το δίκτυο φωτισμού Φανερωμένης- Σαλαμίνας

salamina-katsikaris

Ένα ακόμη σημαντικότατο έργο για τη Σαλαμίνα  ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής , η οποία τα τελευταία δυο χρόνια έχει δρομολογήσει στο νησί έργα που υπερβαίνουν τα …50 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν αποκλειστικά τις υποδομές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «επέκταση Δημοτικού δικτύου φωτισμού Δήμου Σαλαμίνας στον οδικό άξονα λεωφόρος Φανερωμένης – πορθμείο Φανερωμένης Νέα Πέραμος», προϋπολογισμού 730.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Πρόκειται για την επέκταση  του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Λ. Φανερωμένης στη Σαλαμίνα από την θέση Ψιλή Άμμος μέχρι το πορθμείο Φανερωμένης – Νέα Πέραμος.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού στον παραπάνω οδικό άξονα συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων, δηλαδή 150 ιστοί οδικού ηλεκτροφωτισμού με τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα και λυχνίες καθώς και τα απαιτούμενα καλώδια τροφοδοσίας, του ηλεκτρικούς πίνακες διανομής και τα φρεάτια.

Σε δηλώσεις του , ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης, υπογράμμισε ότι « το έργο του ηλεκτροφωτισμού στη Λεωφόρο Φανερωμένης Σαλαμίνας, είναι ένα έργο απολύτως χρήσιμο για την ασφάλεια των οδηγών, σε ένα άξονα με ιδιαίτερη επιβάρυνση, μέσω του οποίου συνδέεται το νησί με την Εθνική Οδό.

Με την ολοκλήρωσή του δημιουργούνται συνθήκες καλύτερης ασφάλειας, σε μια κεντρική αρτηρία στην οποία έχουμε θρηνήσει θύματα. Είναι ένα ουσιαστικό έργο υποδομής που αποδεικνύει ότι ο λόγος μας έχει αντίκρισμα αλήθειας, αφού υλοποιούμε έργα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα»