Στο Περιβαλλοντικό – Αθλητικό Φεστιβάλ που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών , συμμετείχε ο Γιώργος Καρασμάνης και, στο περιθώρια των εκδηλώσεων, είχε επαφές με τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης τους οποίους και συνεχάρη για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν και για τις δυνατότητες που δίνουν σε παιδιά να αθλούνται – και μάλιστα να έχουν και ¨πρωτιές¨ σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στη δυναμική ανάπτυξη του Λουδία, όπως τα προγράμματα που θέλουν να υλοποιήσουν αλλά τα ¨πάει πίσω¨ συνεχώς το πρόβλημα με το ¨ιδιοκτησιακό¨ που εδώ και χρόνια εκκρεμεί ανεπίτρεπτα.
Ο πρώην Υπουργός τόνισε ότι συμμερίζεται την αγωνία τους, υπενθυμίζοντας , όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση ότι «με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Λουδία το 2006, με προγράμματα και στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, την ανάδειξη και προστασία τόσο του εκεί υδροβιότοπου όσο και των υπόλοιπων περιοχών του Νομού μας.
Όπως επίσης ότι με την προηγούμενη Κυβέρνηση και επί υπουργίας του ίδιου, έγινε ειδικό Πρόγραμμα – το Μ8 – με 254 (διακόσια πενήντα τέσσερα) εκατομμύρια κοινοτικά χρήματα, για την προστασία του Περιβάλλοντος, την ανάπτυξη των δασικών περιοχών και τη βιωσιμότητα δασών μας, συμβάλλοντας στην γενικότερη τοπική ανάπτυξη, δίνοντας δουλειά στους δασεργάτες μας και χρήματα στην αγορά. Αλλά, δυστυχώς, το Πρόγραμμα αυτό παραμένει ανενεργό εδώ και τέσσερα χρόνια, και τα 254 εκατομμύρια αναξιοποίητα στα ταμεία των Βρυξελλών, παρά τις επανειλημμένες και επίμονες παρεμβάσεις Καρασμάνη στη Βουλή!
Υπενθύμισε ακόμη ότι, το 2005, δόθηκαν τέσσερα (4) εκατομμύρια (ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ: 2005ΣΕ01600039) για την ανάπτυξη του Λουδία και την δημιουργία Διεθνούς Ναυταθλητικού Κέντρου, έργου εξαιρετικά σημαντικού που δυστυχώς δεν προχώρησε εξ αιτίας του χρονίζοντος ιδιοκτησιακού προβλήματος».
Ο Γιώργος Καρασμάνης δεσμεύτηκε ότι, μαζί με τη Διοίκηση, θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να λυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημα, ώστε ο Λουδίας, σε συνδυασμό με όλα τα αξιοθέατα του Νομού μας (Μουσείο Πέλλας, Καταρράκτες, Βεγορίτιδα, Καϊμάκτσαλαν, Λουτρά Πόζαρ, Μονή Αρχαγγέλου…) να αποτελέσει ένα ¨μοντέλο¨ δυναμικής ανάπτυξης και πόλο έλξης του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού!