ΜΕΤΑΧΑ2

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχης Υγείας, επισκέφθηκε ς στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» μετά από πρόσκληση του συλλόγου των εργαζομένων, για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε ότι το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, λόγω της έλλειψης προσωπικού και όχι μόνο.

Το προσωπικό  θα ελαττωθεί ακόμη περισσότερο αφού, γύρω στα 50 άτομα συνταξιοδοτούνται εντός των επόμενων εβδομάδων και άλλα 60 θα αποχωρήσουν καθώς απασχολούνται από προγράμματα, μέσω Μ.Κ.Ο.

Η μεγάλη έλλειψη του προσωπικού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους  ήδη επιβαρυμένους ασθενείς, σε περίοδο που η κίνηση του Νοσοκομείου έχει αυξηθεί.

Ο κ. Μελάς τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να υπολειτουργεί το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», ένα από τα μεγαλύτερα Αντικαρκινικά Νοσοκομεία της χώρας  και να μην εξυπηρετούνται οι άρρωστοι, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» και κυρίως της έλλειψης προσωπικού, «τα έχω τονίσει δύο φορές από το Βήμα της Βουλής, σε επερώτηση για την Υγεία, στις 19/10/12 και 21/12/12».

Επίσης , υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο αυτό δε μπορεί να λειτουργεί με το μισό Νοσηλευτικό Προσωπικό. Αποτέλεσμα της έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού είναι από τα 6 χειρουργικά τραπέζια να λειτουργούν μόνο τα 4, με αποτέλεσμα να χειρουργούνται πολύ λιγότερα άτομα, και να υπάρχει μεγάλη αναμονή η οποία πολλές φορές αποβαίνει μοιραία για την Υγεία των ασθενών.

«Είναι γεγονός ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας σήμερα σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν υποβαθμιστεί και οι ασθενείς, όχι μόνο δεν έχουν μια αξιοπρεπή Δημόσια περίθαλψη, λόγω της οικονομικής κρίσης που διερχόμεθα, αλλά αναγκάζονται να βάζουν και βαθειά το χέρι στην άδεια τους τσέπη προκειμένου να πληρώσουν φάρμακα, εξετάσεις, ιατρούς. Γι αυτό επιβάλλεται η Κυβέρνηση να επιδείξει στοιχειώδη ευαισθησία και να προσφέρει όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, που σήμερα δοκιμάζονται» ,τόνισε.