“Γιορτή του Αθλητή ” στην Πεύκη

Γιορτή του Αθλητή, διοργάνωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να τιμήσει τα σωματεία του και τους αθλητές και αθλήτριες, που διακρίθηκαν σε εγχώριες, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, τόνισε , «είστε πραγματικά πρεσβευτές του Δήμου μας. Έχουμε και την τιμή και χαρά να βραβεύουμε αθλητές με ένα μεγαλείο ψυχής, ανθρώπους που τιμούν την φανέλα του αθλητή σε Παραολυμπιακούς αγώνες και είναι δημότες – κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Μας δείχνουν τον δρόμο, ότι πρέπει να υποκλιθούμε με σεβασμό γιατί είναι παράδειγμα προς μίμηση».
Αθλητικά έργα
Στη συνέχεια ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί και αφορούν στον αθλητισμό. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Διαδημοτικό Αθλητικό κέντρο Λυκόβρυσης- Μεταμόρφωσης, στην ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου Λυκόβρυσης- Μεταμόρφωσης, στα εγκαίνια του Πολυχώρου της Λυκόβρυσης, στην ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, στην ανακατασκευή του Κλειστού Καλαθοσφαίρισης, στα έργα ανακατασκευής του προαυλίου χώρου στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης ως αθλητικών χώρων και στο αντίστοιχο έργο στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, στην ανακατασκευή του ανοιχτού χώρου καλαθοσφαίρισης στη Λυκόβρυση και στην ίδια κατασκευή στη Βορείου Ηπείρου, στο ημιτελές κλειστό Λυκόβρυσης που βρίσκεται στην τελική φάση της δημοπράτησης μετά την ρύθμιση του θέματος των αδειοδοτήσεων από την Πολεοδομία για την άδεια οικοδομής και στο λεγόμενο μπαλόνι στο γήπεδο «Χ. Μωραϊτης», που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ που αναμένεται να δρομολογηθεί».
Ο Δήμαρχος κατέληξε στην τοποθέτηση του: «Προχωράμε με μεθοδικότητα και σοβαρότητα, ό,τι είχαμε υποσχεθεί το 2014. Τα έργα που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση τα ολοκληρώσαμε με επιτυχία, τα ενισχύσαμε, όπου έπρεπε και έτσι σήμερα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, γιατί παραδίδουμε στη νεολαία μας αρκετούς χώρους να αξιοποιήσουν τα σχολεία και οι σύλλογοι για να έχουμε σωστές και άρτιες υποδομές για να γίνονται αθλητικοί αγώνες, σχολικά πρωταθλήματα, προετοιμασίες και προπονήσεις. Λύσαμε όλα τα προβλήματα; Όχι, προφανώς. Υπάρχουν ζητήματα. Όλα αυτά όμως είναι ζητήματα που πρέπει να λύσουμε. Δεσμεύομαι ότι θα τα λύσουμε σύντομα και θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε και άλλες θετικές εξελίξεις».
Βραβεύσεις
Ακολούθησαν βραβεύσεις σε αθλητές με αναπηρίες και συγκεκριμένα η Χρυσή Μόρφη, Πρωταθλήτρια Boccia, Βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας στην κατηγορία BC4 από το 2014, με διακρίσεις σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις και ο Χρήστος Καπέλας, που κατέλαβε την 7η θέση στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο στο άλμα εις μήκος. Επιπλέον, βραβεύθηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ντανιέλ Μπατίστα.
Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις αθλητών και Συλλόγων. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν ο Σύλλογος Τραμπολίνο «Άλτις», ο Σύλλογος «Τοξότης Πεύκης», ο Σύλλογος Τάε Κβον Ντο «Αίαντας Πεύκης», ο Σύλλογος Τάε Κβον Ντο «Δύναμις Λυκόβρυσης», ο ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Άγιαξ Πεύκης», ο Σύλλογος Μπάντμιντον «Νίκη Μαγκουφάνας», ο Σύλλογος πινγκ πονγκ και βόλεϊ «Αθηνά Μαγκουφάνας», ο Σύλλογος στίβου «Αναγέννηση Πεύκης», ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης», αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν από τα τμήματα του ιστορικότερου σωματείου της πόλης «Α.Ο. Πεύκης», ο ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Α.Ο. Λυκόβρυσης», ο Σύλλογος μπάσκετ «Κ.Α.Ο. Λυκόβρυσης». Τιμητική πλακέτα παρέδωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός, στον γιο του εκλιπόντος πρώην Δημάρχου Λυκόβρυσης, Χρήστου Σκαμάκη, για το ήθος και την προσφορά του στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη.