Και « σκυταλοδρόμος» ο …Μεγάλος Περίπατος


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε υ ένας πρωτότυπος αγώνα δρόμου στo τμήμα του Μεγάλου Περίπατου μπροστά από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στο Κέντρο της Αθήνας.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τοRunnerMagazine, το πρώτο ελληνικό περιοδικό για το τρέξιμο, με την υποστήριξη της αθλητικής εταιρείας UnderArmour, του Δήμου Αθηναίων που παραχώρησε τον χώρο και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) που συνέβαλε σημαντικάγια την επιτυχία της. Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η εταιρεία AllAboutRunning.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να προβάλλει τα πλεονεκτήματα του Μεγάλου Περίπατου, να δώσει τη δυνατότητα στου πολίτες να αθληθούν στο κέντρο της πόλης και να στείλει το μήνυμα ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής με περισσότερη μετακίνηση με τα πόδια, αλλά και ότι το κέντρο κάθε σύγχρονης μεγαλούπολης όπως είναι η Αθήνα, δεν μπορεί να αποτελεί σημείο διέλευσης για κάποιον άλλο προορισμό.
Περίπου εκατό δρομείς “έδωσαν τη σκυτάλη” στον Μεγάλο Περίπατο, συμμετέχοντας σε ένα άψογα οργανωμένο αθλητικό event, που είχε κέφι, μουσική και πολλή ενέργεια. 21 ομάδες των 4 ατόμων έλαβαν μέρος σε 6 σειρές συναγωνιζόμενοι στον πλέον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, ενώ η απόσταση που διένυσε κάθε δρομέας ήταν 400μ.
Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 7:10 ενώ ο αγώνας ολοκληρώθηκε λίγο μετά της 8:30 με τη συμμετοχή δύο ομάδων από τον Σύλλογο Τρέχουμε για τον Διαβήτη. Η άσκηση συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της υγείας των διαβητικών και αυτός ήταν και ο σκοπός της συμμετοχής των ομάδων αυτών, να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα.
Στον αγώνα πήρε μέρος και ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιώργος Γιαννής, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ομάδας που εκπόνησε τη μελέτη για τον Μεγάλο Περίπατο.
Ακόμα πήραν μέρος γνωστοί πρωταθλητές μας με την ομάδα της UnderArmour, όπως η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Αφροδίτη Σκαφίδα, η αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού Ρούλα Μούλη και οι Κορίνα Πολίτη και Κώστας Νάκος, αθλητές των 400μ. και 400μ. με εμπόδια αντίστοιχα.
Συμμετοχή είχε και ο πρώτος σύλλογος δρομέων της χώρας μας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας της Αθήνας με δύο ομάδες.
Στον αγώνα τηρήθηκαν όλα τα μέτρα και οι προφυλάξεις για την αποφυγή συνωστισμού, σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων της ΓΓΑ.