Το ρημαγμένο Παμπελοποννησιακό Στάδιο έγινε από τις πιο σύγχρονες αθλητικές δομές

Σε μια από τις πιο άρτιες, σύγχρονες κι ελκυστικές αθλητικές δομές της χώρας, που παρέχει στους αθλητές υψηλού επιπέδου ασφάλεια κι ευνοϊκές συνθήκες για αγώνες και προετοιμασία, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια , το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, χάρις στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη.
«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να έρχονται στην πόλη μας κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές, προπονητές, αλλά και θεατές για να παρακολουθήσουν τους αγώνες» . τονίζεται σ΄ανακοίνωση του δήμου.
Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και το μεγάλο έργο ύψους 1.000.000 ευρώ της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Σταδίου, που έχει ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με μελέτη των εργαζομένων του Δήμου.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου βρίσκεται στην τελική της φάση και αναμένεται να βγει στον αέρα μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το έργο περιλαμβάνει φωτισμό, ψύξη, θέρμανση, αυτοματισμούς, ζεστό νερό, BMS (ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης βλαβών), ηλεκτρονικές γιγαντοοθόνες, φωτοβολταϊκά και γεωθερμία.
Παράλληλα έχουν δρομολογηθεί η αντικατάσταση των φθαρμένων τεχνικών χλοοταπήτων των γηπέδων ποδοσφαίρου 7 Χ 7 και θα εκσυγχρονιστούν τα γήπεδα αθλοπαιδιών.
Μετά από αυτές τις παρεμβάσεις σειρά θα πάρουν η συντήρηση της σκεπαστής εξέδρας (η οποία έχει ελεγχθεί), η εγκατάσταση συστήματος εισόδου τουρνικέ και οι εκσυγχρονιστικοί εξοπλισμοί και οι επιστημονικοτεχνικές παρεμβάσεις σε βοηθητικούς χώρους (γυμναστήρια, αίθουσα αποθεραπείας, φυσικοθεραπευτήριο, εργομετρικό κέντρο και αποδυτήρια). Επίσης από κατασκευής στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο υπάρχει πρόβλεψη επέκτασης της χωρητικότητας του κατά 10.000 θέσεις.
Μετά την ολοκλήρωση αυτών των έργων το Παμπελοποννησιακό Στάδιο θα διαθέτει τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση του Παγκόσμιου Αθλητισμού.