500 δρομείς έτρεξαν «στα Χνάρια του Παυσανία»


Για 19η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε ο ημιμαραθώνιος δρόμος με την επωνυμία «Στα Χνάρια του Παυσανία» από τα Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων και Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας και τον Α.Ο. Μεγάρων με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ.
Ο αγώνας ήταν ενταγμένος στις αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται στη χώρα μας στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “BeActive”.
Πεντακόσιοι δρομείς ηλικίας 18 ετών και άνω εκκίνησαν στις 9:00 πμ από το 2ο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας «Τάκης Βογιατζής» και διένυσαν μία επίσημα καταμετρημένη απόσταση 21.097,5 μ για να τερματίσουν στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» κάνοντας την διαδρομή (Ελευσίνα – Μέγαρα) που έκανε ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας.
Ταυτόχρονα με τον ημιμαραθώνιο δρόμο και στην ίδια διαδρομή με αυτόν διεξήχθη και η σκυταλοδρομία 2Χ10.500 μ ενώ στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» έγιναν αγώνες δρόμου 1000μ και 2000μ για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου αντίστοιχα.
Νικητής στους άνδρες του 19ου ημιμαραθωνίου δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία» αναδείχτηκε ο Καλιακούδης Δημήτριος με χρόνο 1:15:27 ακολουθούμενος από τους Ζαχαράτο Ιωάννη (1:17:58) και Μανούσακα Μηνά (1:20:29) που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη.
Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ψάλτη Μαρία (1:33:39) με δεύτερη τη Τσίντζουρα Θωμαή (1:45:56) και τρίτη την Κωστίδου Στέλλα (1:48:15).
Στη σκυταλοδρομία νικήτρια ήταν η ομάδα με την ονομασία «Οι προπονηταί» αποτελούμενη από τους Παπαγεωργίου και Κολύβα (1:24:07) με δεύτερη την ομάδα «Γαλάτσι» των Στεριώτη, Μαρκούλη (1:31:15) και Τρίτη την ομάδα «Runteamporikos» των Πόρικου, Κατσάνου (1:32:47).
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κα Ιωάννα Ρήγα, ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Νικόλιζας Νικόλαος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τσιούνης, κ. Γκίνης και ο κ. Μακρυγιάννης, τα Μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Σάντυ Μωραίτου και κ. Γιώργο Σύρκο, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεγάρων κ. Γκοσδή, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Μεγάρων και Μέλος του Δ.Σ.του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Σπυρίδων Καλοζούμης, και το Μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο. Μεγάρων κ. Θωμάς Παπαγιάννης οι οποίοι έκαναν και τις απονομές στους νικητές.