500 δρομείς έτρεξαν «Στα Χνάρια του Παυσανία»

 

Για 18η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε ο ημιμαραθώνιος δρόμος με την επωνυμία «Στα Χνάρια του Παυσανία» από τα Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων και Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας και τον Α.Ο. Μεγάρων με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ.

Ο φετινός αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ήταν ενταγμένος στις αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται στη χώρα μας στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Be Active”.

500 δρομείς ηλικίας 18 ετών και άνω εκκίνησαν στις 9:00 πμ από το 2ο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας «Τάκης Βογιατζής» και διένυσαν μία επίσημα καταμετρημένη απόσταση 21.097,5 μ για να τερματίσουν στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» κάνοντας την διαδρομή (Ελευσίνα – Μέγαρα) που έκανε ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας.

Ταυτόχρονα με τον ημιμαραθώνιο δρόμο και στην ίδια διαδρομή με αυτόν διεξήχθη και η σκυταλοδρομία 2Χ10.500 μ ενώ στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» έγιναν αγώνες δρόμου 1000μ και 2000μ για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου αντίστοιχα.

Νικητής στους άνδρες του 18ου ημιμαραθωνίου δρόμου ¨Στα Χνάρια του Παυσανία» αναδείχτηκε ο Καλιακούδης Δημήτριος με χρόνο 1:16:12,60 ακολουθούμενος από τους Κασιώτη Χρήστο (1:18:07,30) και Μανούσακα Μηνά (1:20:57,50) που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ψάλτη Μαρία (1:36:58,80) με δεύτερη τη Χασάνου Παρασκευή (1:40:51,30) και Τρίτη τη Παλάντζα Σπυριδούλα (1:47:25,70).

Στη σκυταλοδρομία νικήτρια ήταν η ομάδα των Σκούταρη Κωνσταντίνου και Βαϊτση Νικολάου (1:18:18,80)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και τους χρόνους όλων των δρομέων είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.fitwaytiming.gr/index.php/apotelesmata/230-7-10-2018.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κα Ιωάννα Ρήγα, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Ιωάννη Σταμούλης το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Αριστοτέλης Δομβρογιάννης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων κ. Ηλίας Μουσταϊρας, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Μεγάρων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Σπυρίδων Καλοζούμης, το Μέλος του του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων κ. Δημήτριος Βόρδος το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο. Μεγάρων κ. Θωμάς Παπαγιάννης και ο δρομέας υπεραποστάσεων Νικόλαος Βαρδάλας οι οποίοι έκαναν και τις απονομές στους νικητές.