Άλλο ένα προεκλογικό «τσαλιμάκι» της κυβέρνησης .Δόθηκε παράταση για τους συμβασιούχους της Κοινωφελούς

Τελευταία μέρα , τελευταία ώρα , τελευταία τροπολογία πριν κλείσει η Βουλή για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές , η κυβέρνηση πέρασε την παράταση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους, τα οποία έληγαν αυτόν τον μήνα και αφορούν 30.333 εργαζόμενους .

Μ΄ ανακοίνωση της , η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα που έχει υποβάλλει από τον Απρίλιο του 2019 κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Γ. Πατούλη, για τετράμηνη παράταση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους, τα οποία είχαν χρονικό ορίζοντα λήξης τον Ιούνιο.
«Η απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα μας και να παρατείνει για άλλους 4 μήνες τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δικαιώνει τον αγώνα που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των δήμων για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, που οι ανάγκες τους είναι αυξημένε» δήλωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:
«Με δεδομένο ότι η ανεργία παραμένει μεγάλη πληγή για τη χώρα μας αλλά και τα σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη που προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες και στους Δήμους τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, η ΚΕΔΕ πολύ έγκαιρα και με επιμονή ζήτησε την παράταση τους προκειμένου να μην υπάρξει κανένα κενό στη λειτουργίας τους, γεγονός που θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.
Προτεραιότητά μας είναι ο πολίτης και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την επαρκή στελέχωση των δομών και των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ Βαθμού, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών».