Ένας 40αρης από τον Κολωνό εξελέγη « μεταβατικός» δήμαρχος της Αθήνας

Ο Γιώργος Μπρούλιας εξελέγη νέος δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι την 31η Αυγούστου ενώ την 1η Σεπτεμβρίου , θα αναλάβει ο δήμαρχος που θα εκλεγεί από τις εκλογές της 26ης Μαίου.
Κατά την ειδική συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην πόλη – Γ. Καμίνης», μετά την παραίτηση του απερχομένου δημάρχου Γιώργου Καμίνη, επί 26 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ο Γιώργος Μπρούλιας συγκέντρωσε 18 ψήφους, έναντι 7 ψήφων που συγκέντρωσε ο Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης. Βρέθηκε και (1) μία άκυρη ψήφος.
Η εκλογή νέου δημάρχου δρομολογήθηκε μετά την παραίτηση του Γιώργου Καμίνη. Ο κ. Καμίνης παραιτήθηκε , όπως ορίζει ο νόμος προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.
«Θέλω να ευχαριστήσω την παράταξή μας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Επιδίωξή μου είναι να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στις απαιτήσεις του μεγάλου αυτού αξιώματος, που για μένα είναι ύψιστη τιμή και πολύ μεγάλη ευθύνη. Είμαι σίγουρος ότι, με τη συνεργασία όλων, θα καταφέρουμε να σταθούμε, στην τελική ευθεία, αντάξιοι συνεχιστές της βαριάς παρακαταθήκης της δημαρχίας του Γιώργου Καμίνη», δήλωσε μετά την εκλογή του ο νέος δήμαρχος Αθηναίων.

Βιογραφικό
Ο Γιώργος Μπρούλιας είναι 40 χρόνων. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1978. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κολωνό. Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Δικαίωμα στην πόλη – Γ.Καμίνης» το 2010 και επανεξελέγη το 2014. Πρωτοεξελέγη Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 4ο Διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων το 2006.
Από το 2011 έως το 2014, ως Δημοτικός Σύμβουλος διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).
Από το 2014 έως το 2016 ορίζεται από τον Γιώργο Καμίνη, αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αθηναίων.
Από το 2016 έως και σήμερα είναι αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων καιυπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων.
Από το 2007 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Είναι παντρεμένος με την Αλεξία Παναγιωτοπούλου και έχουν ένα αγοράκι 2,5χρόνων.

Συγχαρητήρια από Καμίνη

«Αντάξιος της μεγάλης ευθύνης» δηλώνει ότι θα σταθεί ο νέος δήμαρχος, σε δήλωση του , ο Γιώργος Καμίνης.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Συγχαίρω από καρδιάς τον Γιώργο Μπρούλια για την εκλογή του ως δημάρχου Αθηναίων. Είμαι βέβαιος ότι, έχοντας συμμετάσχει από την πρώτη μέρα στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, ο Γιώργος, σε αυτή την τελική ευθεία, θα σταθεί αντάξιος της μεγάλης ευθύνης που οι πολίτες μάς ανέθεσαν το 2010 και το 2014. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δημιουργικοί θα είμαστε έως και την τελευταία ώρα στην υπηρεσία της Αθήνας και των δημοτών της. Συγχαίρω επίσης τη δημοτική μας παράταξη «Δικαίωμα στην πόλη – Γ. Καμίνης» που τα τελευταία εννιά χρόνια, δεν απέδειξε μόνο τι σημαίνει να αγωνίζεται κανείς για την Αθήνα και να νικά τη συντήρηση και τον λαϊκισμό, αλλά παρέδωσε μαθήματα δημοκρατικού ήθους και συνέπειας, που με κάνουν υπερήφανο. Παραδίδουμε τον Σεπτέμβριο μια Αθήνα δυνατή και ζωντανή, με σχέδιο και πόρους για το αύριο, μια Αθήνα που δεν έχει καμία σχέση με την πόλη, που το 2010, παραλάβαμε».